skalabilnost

PODATKOVNI CENTRI Dva nova sustava za distribucije energije

Autor Krunoslav Ćosić

Sustavi će pojednostaviti upravljanje podatkovnim centrima i njihovu skalabilnost

Izvor: Vertiv

Vertiv je predstavio dva nova sustava za distribucije energije - Liebert RXA remote power panel (RPP) je fleksibilno i sigurno rješenje za primjenu u okruženjima visoke potrošnje energijom dok je Liebert MBX busway sustav sabirnica koji omogućuje pouzdanu distribuciju nadzemne energije u podatkovnim centrima bilo koje veličine.

Liebert RXA remote power panel (RPP) sustav kao rješenje nudi fleksibilne značajke i višestruke mogućnosti konfiguracije kako bi se prilagodile različitim potrebama web lokacija i njihovom budućem rastu, dok se ujedno optimizira korištenje prostora.

Unaprijed izgrađen i konfiguriran, certificiran i testiran, Liebert RXA osigurava distribuciju električne energije koja se nalazi u kutiji nakon što je spojena na strujni krug, pojednostavljujući pokretanje, proširenje i sveukupno upravljanje većim mrežama podatkovnih centara.

Liebert RXA sustav štedi prostor te se može fleksibilno postaviti u podatkovne centre, poslužiteljske sobe ili mrežne ormare, a dokazana je alternativa sustavima po mjeri, posebno za aplikacije velike gustoće.

Drugi sustav Liebert MBX koristi se u situacijama kad podni prostor jednostavno nije opcija. Predstavlja svestrano rješenje s nadgradnjom koje pruža pouzdanu i skalabilnu raspodjelu energije u podatkovnom centru bilo koje veličine, s inheretnim benefitom koji također maksimizira protok rashladnog zraka.

Modularni sustav sabirnica nudi niz mogućnosti i mogućnosti povezivanja koje podržavaju poboljšanja i prilagodbu uz minimalnu potrebnu vanjske podrške, omogućujući tvrtkama ekonomičnu optimizaciju i prilagodbu infrastrukture za distribuciju energije tijekom određenog vremena.

Lagana i robusna aluminijska šasija s autobusnim stazama IP2X certificirana je i sukladna sa IEC 61439-2, s integriranim finger-safe mogućnostima i ground-first/break-last dizajnom kako bi se osigurala maksimalna sigurnost tijekom servisiranja.