SAMO DA SE POJAVI

FILM TEMELJEN NA VIDEO IGRI PORTAL Redatelj filmova Nemoguća misija i Ratovi zvijezda priprema novi naslov

Autor Smartlife

Jeffrey Jacob "J. J." Abrams najavljuje film rađen po popularnoj video igri

Izvor: Valve

Počelo je pisanje scenarija za film Portal, otkrio je američki filmski i televizijski producent, scenarist, redatelj, glumac i skladatelj J. J. Abrams. U pitanju je video igra kompanije Valve iz 2007. godine koja je četiri godine kasnije dobila i svoj nastavak.

Film je prvobitno najavljen još 2013. godine, a sada Abrams ističe da je Warner Brothers uzbuđen zbog smjera u kojem se kreće ovo ostvarenje te da ima osjećaj da je projekt konačno "postavljen na tračnice". On je još prije osam godina najavio film o popularnoj video igri.

Portal Reloaded - Launch Trailer
Izvor: Youtube

Abrams nije otkrio nikakve detalje vezane za scenarij, ali je uzbuđen zbog prilike da proširi priču video igre Portal: "Ona ima veliki potencijal iz većeg broja razloga, a jedan je i što ima limitiran narativ, uz ogroman potencijal. Bit će veoma zabavno raditi na filmu", izjavio je režiser filmova Nemoguća misija i Ratovi zvijezda.



Ako niste igrali Portal, u pitanju je platforma u kojoj igrači moraju "nategnuti moždane vijuge" kako bi pobjegli iz ustanove u kojoj se vrše raznorazna testiranja. Navodno će filmovi pratiti radnju prve igre u kojoj igrači vode Chell, test subjekta koji uz pomoć pištolja, koji pravi portale, pokušava pobjeći. U tim igrama razvoj priče ide kroz dijalog s umjetnom inteligencijom koja se zove GlaDOS. Zanimljivo je da se u drugom dijelu igre pojavio i legendarni J.K. Simmons.

Ipak, postavlja se pitanje hoće li film Portal uopće ugledati svjetlost dana kao i kada bi se to moglo dogoditi. Sjećamo se filma Army of The Dead najavljenog 2007. godine, a izašao je tek sada.