GamePLAY

MNOGIMA SE NE SVIĐA Pucačina Overwatch 2 donosi neke promjene

Autor Smartlife

Nastavak jedne od najboljih igara iz 2016. godine neke će ipak razočarati

Overwatch 2 Gameplay Trailer
Izvor: Youtube

Overwatch 2 će imati manje igrača i ukinut će jednu od najvažnijih funkcija u timu. Ova pucačina s elementima MOBA video igara je prije nekoliko godina unijela svježinu u svijet natjecateljskih pucačina, zbog čega je i kod pojedinih portala ponijela titulu najbolje video igre 2016. godine.

Pet godina kasnije, kompanija Blizzard uveliko radi na nastavku ove igre, a iako će fokus biti na PvE sadržaju (igrači se zajedničkim snagama suprotstavljaju hordama robota kojima upravlja računalo) i dalje će glavni element ove igre biti na PvP (igrači protiv igrača).

Blizzard je upravo pokazao novi gameplay koji se tiče PvP načina i to na novim mapama koje će biti dostupne tek u novom dijelu, a čini se da je generalni dojam nezadovoljavajući. Naime, novi izvršni direktor te igre Aaron Keller je objavio da se Overwatch više neće igrati šest na šest već da će u jednom timu biti po pet igrača.

Overwatch 2 Announce Cinematic
Izvor: Youtube

To znači da će na mapama biti deset igrača, što je standardno za većinu video igara, ali ne i Overwatch koji je na terenu imao 12 heroja. Trenutno se OW igra po principu 2-2-2, što znači da su dva igrača na poziciji DPS (rade najveću štetu/damage), dva igrača na poziciji support (obično održavaju u životu svoje suigrače) i dva igrača na poziciji tenka (primaju najveću štetu i štite svoje suigrače svojim štitovima).

U novom dijelu više neće biti dva tenka u jednom timu već će svi dosadašnji likovi (Reinhardt, Winston, Orisa, Zarya, Sigma, Roadhog i Hammond) dobiti redizajn (Reinhardt će imati tako dva Firestrike udarca i moći će zaustaviti Charge), a sve kako bi bio samo jedan tenk po timu. Ovakva promjena nije najbolje primljena kod igrača, pogotovo kod onih profesionalnih gejmera koji nastupaju u Overwatch ligi.

Izvor: Blizzard Entertainment

Takva odluka je začuđujuća i zbog toga što su ovi tenkovi napravljeni da zajedno funkcioniraju, odnosno imaju sinergiju (Zarya štiti Reinhardta, Winston i Hammond zajedno uskaču u zadnju liniju), te svi ovi likovi u trenutnoj igri spadaju u glavne tenkove i sporedne tenkove (Main i Off Tank), ali to će se sada izbrisati. Razlog ove promjene su obrazložili riječima da će se igrači lakše snaći u kaosu, što će im olakšati balansiranje i pojednostavit će gameplay.

Kako je igra i dalje u fazi razvoja i još su uvijek nepoznate sve promjene, Blizzard je sebi dodatno zakomplicirao stvari s novom odlukom, pogotovo kada se uzme u obzir da izlazak OW2 nije ni na vidiku.

Izvor: Blizzard Entertainment

Pored PvP gameplaya, pokazane su i nove mape (New York, Rim, Toronto i Monte Carlo), kao i novi dizajn likova dok ništa ne spominju za nove heroje. Predstavljen je i novi PvP način koji će se zvati Push.

Nove promjene ne treba dočekati s tolikim negodovanjem. Overwatch je kroz povijest više puta mijenjao svoju filozofiju te će samo vrijeme pokazati jesu li nove promjene bile dobre ili ne.