VIŠE NE GOOGLAJU

OVO JE NOVI KRALJ WEBA Google nije više najposjećeniji web portal na svijetu

Autor Smartlife

Cloudflare Radar otkriva 10 najposjećenijih web portala u svijetu

Izvor: Google

Google je izgubio krunu i nije više najposjećeniji site na planetu. Klinci su pokazali što su im prioriteti…

Google je već u kolovozu 2021. izgubio titulu najposjećenijeg web sitea na svijetu, a tijekom listopada i studenog razlika između TikToka i Googlea je postajala sve veća. Na kraju 2021. većinu dana na prvom mjestu po posejtama proveo je TikTok, a ne Google kako je to do sada bio slučaj, otkrilo je Cloudflare Radar istraživanje.

Izvor: Samsung

Vjerovali ili ne, ali s liste 10 najposjećenijih portala na planetu ispali su i Googleovi servisi koji su do sada bili neprikosnoveni - Maps, Translate i News. Reklo bi se da se zbog korone svima sve smučilo, što se vijesti tiče, a veći broj ljudi nigdje nije ni putovao i samim time nije bilo tolike potrebe za korištenjem preostala dva Googleova servisa - Maps i Translate (Karte i Prevoditelj).

TikTok tako ove sezone nosi dva najprestižnija odličja - TikTok je najposjećeniji site na planetu i TikTok je najviše puta preuzeta aplikacija na svijetu. Što se posjeta tiče samo tijekom rujna TikTok je imao minimalno milijardu posjeta, što je nezabilježeno za jednu kompaniju a da to nije Google, objašnjavaju istraživači. Kroz naredna dva mjeseca TikTok je bio čak i još popularniji.

Izvor: TikTok

Cloudflare, sigurnosna kompanija koja osigurava siguran pristup web stranicama širom svijeta, uspostavila je Cloudflare Radar servis za mjerenje prometa i upotrebe internet portala na osnovu čega je i urađeno ovo istraživanje i formirana lista.

TikTok je trijumfirao i u kategoriji društvenih mreža, iako je Facebook iskopirao u svoje servise sve što je mogao od TikTok platforme.

Izvor: TikTok

10 najpopularnijih web stranica na svijetu:

1. TikTok.com
2. Google.com
3. Facebook.com
4. Microsoft.com
5. Apple.com
6. Amazon.com
7. Netflix.com
8. YouTube.com
9. Twitter.com
10. WhatsApp.com

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI