SLANJE NOVCA

ZA SADA JE SAMO PILOT PROGRAM Plaćanje preko WhatsApp aplikacije

Autor Krunoslav Ćosić

Meta testira uslugu slanja i primanja novca preko najpopularnije mobilne aplikacije

Izvor: Meta

Uskoro ćemo preko WhatsApp aplikacije slati novac. Jedan broj ljudi u SAD-u već je dobio tu mogućnost. Meta, vlasnik aplikacije WhatsApp, omogućila je korištenje digitalnog novčanika Novi ograničenom broju korisnika. Potvrdio je to na Twitteru i šef Nove, Stephane Kasriel, prenosi Mobile World Live.

Introducing Novi
Izvor: Youtube

Kasriel je dodao da je implementacija usluge još uvijek u ranoj fazi razvoja, zbog čega je ograničen pristup samo na korisnike u SAD-u, prije nego što se usluga razmjene novca ne proširi na sve korisnike WhatsAppa (ili skraćeno Wappa). Iz kompanije ističu kako ovaj potez neće utjecati na privatnost WhatsApp osobnih poruka i poziva.

Izvor: Meta

Meta (bivši Facebook) je u svibnju 2020. proveo rebrending digitalnog novčanika s naziva Calibra na Novi, nakon što se suočio s protivljenjem regulatora zbog svojih ambicija oko kriptovaluta.

Novi radi kao samostalna aplikacija i korisnicima omogućuje plaćanja u stvarnom vremenu i prijenos novca bez dodatnih troškova. Koristi stablecoin, koji ima tečaj ekvivalentan američkom dolaru, a ne kriptovalutu.