PROVJERITE

IPHONE KORISNICI SE PITAJU Otkud plava točka na ekranu

Autor Smartlife

Imaju je samo neke aplikacije i to isključivo na iPhone telefonima

Izvor: Marko Čavić

Ako koristite Apple iPhone, vidite li plavu točku na ekranu, u gornjem lijevom kutu?

Apple svoje korisnike informira što se s njihovim telefonom događa u svakom trenutku. Iako mnogi to i dalje ne znaju, Apple jasno pokazuje kad neka aplikacija ili servis koriste kameru ili mikrofon telefona u pozadini. I to uz pomoć posebnih narančastih i zelenih točaka koje se pojavljuju u gornjem desnom kutu iPhone uređaja, odmah do notcha u kojoj se nalazi kamera.

S nekim od posljednjih ažuriranja Apple je korisnicima na sličan način dodao još jednu notifikaciju pomoću koje će korisnici imati uvid u to što se događa s njihovim telefonima. Pojavila se i plava točka zbog koje su neki korisnici pomislili kako nešto nije u redu na njihovom iPhoneu. Ali, sve je OK jer je plava točka relativno nov način označavanja aplikacija u okviru iOS sustava.

Izvor: Marko Čavić

Neke aplikacije poput Instagrama, Twittera, Facebooka i WhatsAppa imaju dobile su plavu točku koja se prikazuje u gornjem, lijevom kutu ekrana. Točka označava da je aplikacija nedavno ažurirana te sadrži nove funkcije koje bi korisnika mogle zanimati. Plavom točkom Apple skreće pozornost korisnicima i da bi ta aplikacija mogla utjecati na njihovu privatnost te bi se bilo dobro informirati što je točno u aplikaciji promijenjeno.

Plava točka se pojavljuje i pored ikonice aplikacije na početnom ekranu i to ne samo na iPhone nego i na iPad uređajima. Još jedna verzija plave točke je ona koja sadrži bijelu strelicu okrenutu gore, udesno.

Izvor: Marko Čavić

To znači da je aplikacija nedavno ažurirana i pristupa lokaciji uređaja. Bijela strelica može, također, biti prikazana na istom mjestu samostalno što ima isti cilj - obavijestiti korisnika da aplikacija u tom trenutku koristi GPS ili mrežnu lokaciju njegovog iPhone telefona ili iPad tableta.

Izvor: Marko Čavić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI