JOŠ JEDAN KIKS

BATTLEFIELD 2042 Bombardiranje negativnim kritikama 

Autor Smartlife

Niti nova video igra nema mira od igrače i kritičara

Izvor: Electronic Arts

Nakon nove GTA remaster igre igrači su nemilosrdni i prema Battlefield 2042. Igra se pojavila nakon dugog čekanja i konačno je dostupna na svim platformama. Od prvog sata proživljava debakl, a kritike iz beta testa prenesene su i na “full“ igru.

Na najpoznatijem web portalu za ocjenjivanje igara Metacritic video igra Battlefield 2042 ima ocjenu od samo 2,3 na PC platformi, a ocjena je slična i na svim drugim platformama na kojima se pojavila - raspon ocjena je od 1,4 do 3,1.

Battlefield 2042 Official Gameplay Trailer
Izvor: Youtube

Steam igrači su bili još oštriji - Mostly Negative ocjena je formirana na osnovu čak 30.500 glasova igrača do sada, a komentari su vrlo negativni. Ni kritika nije naklonjena novom Battlefield naslovu - dobili su ocjenu oko 70%, što je za igru ovog kalibra izuzetno razočaravajuće.

Igračima se ne dopadaju nove BF2042 ideje i atmosfera koja je “previše daleko od tradicionalnih Battlefield igara“, a mnogima su problem i brojni bugovi. Prije svega, igrači ne vole promijenjenu filozofiju igre koja je pokušala modernizirati ne samo tematiku i gameplay nego i druge aspekte pa je izbačen i tradicionalni scoreboard, recimo.

Jedna od najčešćih žalbi ide i na zamjenu tradicionalnih struktura i klasa novom ponudom likova koji su drugačiji u odnosu na svaku drugu Battlefield igru. Ovo, naravno, ima veze s premium kozmetičkim dodacima koje DICE (razvojni studio) i EA (izdavač igre) naplaćuju kroz sustav monetizacije i mikrotransakcija.

Battlefield 2042 Official Reveal Trailer (ft. 2WEI)
Izvor: Youtube

Većina igrača je pažljivo pristupila kritiziranju igre i napisala sve zamjerke i bugove koje BF2042 ima kroz duge i jasno napisane objave. Igrači su se organizirali brzo i snažno kako EA ne bi mogao “svaliti“ krivicu na medije i kasnije jednostavno povuči negativne kritike pod tim izgovorom.

Zajednica očigledno nije zadovoljna i to je najlošije od svega po čuvenu Battlefield franšizu koja je na putu da izgubi veliki broj vjernih fanova. Nažalost, to se događa i s FIFA 22 ili eFootball 2022 igrama, ali i remasterom GTA trilogije.

Izvor: Electronic Arts