IDE NOVI LEVEL

Meta planira isključivanje aplikacije za razmjenu poruka Threads

Autor Igor Martić

Ukida se razmjena poruka za korisnike Instagrama

Izvor: Shutterstock

Threads, samostalna aplikacija za izravnu razmjenu poruka na Instagramu, pokrenuta je 2019. godine. Meta (ex Facebook) ukidanjem aplikacije nastoji poboljšati mogućnosti komunikacije u usluzi dijeljenja fotografija.

Predstavnik kompanije Meta rekao je za Mobile World Live da se karakteristične značajke Threads uvode u glavnu Instagram aplikaciju koja je posljednjih godina doživjela porast u korištenju funkcije za razmjenu poruka.

Prema riječima predstavnika Meta vjeruje kako je lakše grupirati usluge i značajke zajedno u glavnoj aplikaciji, a tvrtka će se usredotočiti na poboljšanje interakcije s kontaktima.

Izvor: Google Play Store

TechCrunch je izvijestio da će Threads prestati s radom do kraja godine, a upozorenja o tom potezu bit će poslana od 23. studenog 2021. Threads je bio drugi pokušaj tvrtke da stvori samostalnu aplikaciju za razmjenu poruka za Instagram, a uslijedio je nakon lansiranja i brzog prestanka usluge Direct.

Različita izvješća povezuju zatvaranje Threadsa sa širim pokušajem Mete da pojača funkcije razmjene poruka među aplikacijama između svojih usluga.