ZA 4G i 5G

Intelligent Automation Platform za pametnije 5G mobilne mreže

Autor Krunoslav Ćosić

Inteligentno upravljanje bilo kojom mobilnom mrežom donosi razne benefite

Izvor: Ericsson

Ericsson uvodi Intelligent Automation Platform za pametnije mreže. Otvorena platforma za upravljanje uslugama i orkestraciju pružateljima komunikacijskih usluga pomoći će u optimizaciji mrežnih performansi, povećanju učinkovitosti rada i osiguranju unaprijeđenog korisničkog doživljaja.

Proizvod omogućuje inteligentno upravljanje bilo kojom mobilnom mrežom, a nadovezuje se na postojeću ponudu uključujući cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu te Cloud RAN (Radio Access Network) portfelj. Ericsson Intelligent Automation Platform i paket rApps predstavljaju sljedeći prirodni korak u izgradnji mreže budućnosti.

Rješenje temeljeno na oblaku olakšava umjetnu inteligenciju i automatizaciju kako bi se poboljšale performanse mreže, operativna učinkovitost i korisničko iskustvo. Radit će na novim i postojećim 4G i 5G radijskim pristupnim mrežama i podržavat će različite dobavljače i RAN tehnologije, uključujući namjenski i otvoreni RAN.

Izvor: Shutterstock

Na sličan način kao operativni sustav koji automatizira rad, resurse i identificira poboljšanja koja treba napraviti u cijeloj mreži, Ericsson Intelligent Automation Platform uključuje RAN inteligentni kontroler koji nije u stvarnom vremenu (Non-RT-RIC) koji upravlja rApp-ovima.

Intelligent Automation Platform podržava inovacije ekosustava omogućavajući programerima da izgrade proizvode putem alata za razvoj softvera. Paket Ericssonovih rApp aplikacija s već dokazanim
mogućnostima bit će dostupan na platformi u četiri domene: učinkovita automatizirana implementacija, liječenje mreže, razvoj mreže i optimizacija mreže. Paket će se nastaviti nadopunjavati u suradnji s kupcima kako bi se stvorio veći izbor za pružatelje komunikacijskih usluga u razvoju njihovih mreža.