SURADNJA U INDIJI

ERICSSON: Nastavlja razvijati 6G tehnologije

Autor Krunoslav Ćosić

U fokusu je i umjetna inteligencija kao i njezina implementacija

Izvor: Shutterstock

Ericsson je sklopio dugoročno partnerstvo sa sveučilištem sa sjedištem u Indiji. Cilj suradnje je istraživanje umjetne inteligencije i računalnih tehnologija, sa širim ciljem poticanja istraživanja oko 6G mreža i tehnologija koje će se koristiti na mreži sljedeće generacije koja se očekuje za četiri do pet godina.

Prema ugovoru, Ericsson i Indian Institute of Technology Kharagpur usredotočit će se na korištenje umjetne inteligencije, rubnog računalstva i radijskih tehnologija. Najavljeno je održavanje konferencije u Indiji na kojoj će dvojac raspravljati o razvoju budućih mreža i komunikacija.

Također su postavljene ključne inicijative koje pokrivaju projekte za istraživanje "optimizacije resursa, dinamičke vidljivosti i održivih distribuiranih i rubnih računalnih tehnologija" kao i implementacije AI metoda za zajedničku komunikaciju i očitavanje.

Izvor: Shutterstock

Voditelj Ericssonova istraživanja Magnus Frodigh bio je nazočan događaju kako bi demonstrirao viziju tvrtke da spoji fizički i digitalni svijet kroz 6G tehnologije, piše Mobile World Live, pri čemu se očekuje da će suradnja podržati "translacijska istraživanja" za buduće mrežne platforme dobavljača.

Nitin Bansal, MD u Ericsson India, rekao je da su "dobro spremni kako bi predvodili 6G inovacije te imaju značajna ulaganja u istraživanje i razvoj", odražavajući njihovu predanost zemlji.

U listopadu 2023. dobavljač je predstavio 6G program na svojoj lokaciji za istraživanje i razvoj u Chennaiju i okupio tim lokalnih stručnjaka za projekt. Ericsson također ima centre za istraživanje i razvoj u Bengaluruu i Gurgaonu. Indijska vlada također je pokrenula 6G savez u srpnju 2023.