I NAKON 24 SATA

APLIKACIJA SIGNAL: Poslane poruke možete i naknadno urediti

Autor Krunoslav Ćosić

Jedna od popularnijih aplikacija za instant dopisivanje mnogima je zanimljiva zbog politike privatnosti

Izvor: Profimedia

Signal je dostupan za Android i Apple iOS uređaje, a mnogi ovu aplikaciju cijene zbog mogućnosti bolje zaštite poslanih poruka. Iako je vrlo slična svim ostalim aplikacijama takve vrste i svrhe poput WhatsApp, Telegram i Viber neke male razlike ipak postoje.

I dok su mnoge druge instant messaging aplikacije već omogućile uređivanje (editiranje) napisanog i poslanog teksta Signal to tek od sada nudi. Odnosno, dobit ćete tu funkcionalnost nakon što ažurirate aplikaciju na svojem pametnom telefonu.

Prednost uređivanja poruka u aplikaciji Signal je duži vremenski rok za editiranje - WhatsApp omogućuje samo 15 minuta. Signal daje 24 sata. Uređivanje je sličnije izmjenama u objavama na platformi X (Twitter).

Izvor: Signal

Kako biste dobili opciju uređivanja potrebno je dugo pritisnuti poruku dok se ne pojavi „uredi“ (edit), a vidjet ćete i povijest uređivanja za te poruke. Po tome se Signal razlikuje od WhatsAppa i Telegrama koji prikazuju uređenu oznaku na dnu poruke.

Ako vas brine što je vrijeme uređivanja dostupno čak 24 sata ne brinite jer uz povijest uređivanja chata imate kontrolu i znate što se sve događalo u korespondenciji.

Značajku je Signal počeo testirati sredinom lipnja ove godine, kroz beta program namijenjen korisnicima Androida. Kasnije je značajka testirana i za iOS te desktop, a tada je najavljeno da će doći kroz nekoliko mjeseci, što se i dogodilo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI