AI ENTUZIJASTI

Kako će izgledati budućnost u eri umjetne inteligencije?

Autor Krunoslav Ćosić

AI će imati razne primjene – u zdravstvu, u inovacijama, a snaga će dobro doći i za rast tvrtki

Izvor: AI2FUTURE

Umjetna inteligencija je (ne)predvidiva. O temi koja zaokuplja podjednako i CEO titule mnogih tvrtki i obične radnike uplašene za svoje radno mjesto razgovarat će se na konferenciji AI2FUTURE koja će 19. i 20. listopada 2023. u zagrebačkom Kraš Auditoriumu okupiti više od 400 developera, AI entuzijasta te predstavnika tvrtki i startupova čije se poslovanje oslanja na umjetnu inteligenciju.

Osmo izdanje konferencije posvećeno je 100 posto umjetnoj inteligenciji, a u organizaciji udruge CroAI moći će se saznati i sve o godišnjem istraživanju o umjetnoj inteligenciji u Hrvatskoj. Dvodnevni program donijet će više od 50 predavanja, a razgovarat će se o istraživačkim projektima, najnovijim znanstvenim dosezima i budućnosti poslovanja.

Izvor: AI2FUTURE

Umjetna inteligencija je tehnologija koja donosi revoluciju u sve industrije pa je ključno pitanje kako se pojedinci i tvrtke u Hrvatskoj mogu aktivno uključiti u razvoj temeljen na umjetnoj inteligenciji. Uvodni panel Uloga (ne)predvidive umjetne inteligencije uvest će sudionike u teme konferencije.

Veleposlanik Francuske Fabien Freschi, veleposlanik Španjolske Juan Gonzalez-Barba Pera, veleposlanik Indije Raj Kumar Srivastava te Helen Walker-Fleming, zamjenica šefa misije Ujedinjenog Kraljevstva, razgovarat će o tome možemo li razumjeti utjecaj umjetne inteligencije te kako da države i organizacije iskoriste snagu ove tehnologije da potaknu inovaciju i rast.

Milan Petković (Philips) govorit će o primjeni umjetne inteligencije u zdravstvu. Naši zdravstveni sustavi suočavaju se s nizom izazova: s jedne strane su sve starije stanovništvo i sve više kroničnih bolesnika, a s druge sve manje zdravstvenog osoblja i kapaciteta. Tehnologije obrade podataka i umjetne inteligencije već danas mogu transformirati zdravstvo, a sudionici će se upoznati s nekoliko primjera iz prakse.

Izvor: AI2FUTURE

Ove godine program je podijeljen na inženjerski, istraživački, i novi, poslovni smjer. Inženjerski smjer će donijeti pregled istaknutih primjera primjene umjetne inteligencije, dok će istraživački smjer predstaviti istraživačke projekte s hrvatskih tehničkih fakulteta. Na poslovnom smjeru govorit će se o najboljim praksama koje korištenjem umjetne inteligencije mijenjaju poslovanje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI