jezični modeli

AI SE ŠIRI: Microsoft u svoje proizvode integrira Copilot

Autor Krunoslav Ćosić

Korisnici će moći komunicirati s tehnologijom svakodnevnim govorom

Izvor: Microsoft

Microsoft Copilot je revolucionarni AI suputnik dizajniran kako bi promijenio način na koji ljudi koriste tehnologiju. Koristeći snagu sučelja za chat i velikih jezičnih modela omogućit će korisnicima kroz svakodnevni govor komunikaciju s tehnologijom te inteligentne odgovore i radnje u skladu s kontekstom.

Microsoft Copilot će od 26. rujna 2023. postati dostupan u sljedećem izdanju sustava Windows 11, a dostupnost će se ove jeseni proširiti na Bing, Edge i Microsoft 365 Copilot. Microsoft 365 Copilot bit će generalno dostupan za poslovne korisnike 1. studenog 2023, zajedno s Microsoft 365 Chatom, novim AI asistentom koji će potpuno transformirati poslovne procese.

Izvor: Microsoft

Stiže veliko ažuriranje za Windows 11

26. rujna će kroz Windows verziju 22H2 biti značajan korak naprijed u svijetu računalstva pokretanom pomoću umjetne inteligencije, a korisnicima širom svijeta pružit će visoko personalizirano iskustvo korištenja računala.

Unaprjeđenja temeljena na umjetnoj inteligenciji integrirana su u Windows aplikacije kao što su Paint i Fotografije. Ostale nove značajke uključuju više načina za snimanje sadržaja zaslona te razna ažuriranja za Clipchamp, Notepad i Outlook.

Zajedno s Windows aplikacijama, Microsoft web preglednici Bing i Edge također će biti unaprijeđeni pomoću naprednih AI modela koji pružaju personaliziraniju i učinkovitiju online interakciju. Sve te inovacije namijenjene su poboljšanju Windows 11 korisničkog iskustva čineći ga intuitivnijim, produktivnijim i personaliziranim.

Microsoft 365 Chat je dinamični pomoćnik kojeg pokreće umjetna inteligencija. On pristupa vašim poslovnim podacima uključujući e-mailove, sastanke, dokumente, chatove i web informacije. Pruža mnogo više od odgovora na bazična pitanja jer s nevjerojatnom učinkovitošću pomaže korisnicima da riješe složene ili zamorne zadatke kao što su izrada strateških dokumenata ili upravljanje e-mailovima.

Izvor: Microsoft

Designer će pokretati OpenAI Dall.E3 text-to-image model omogućavajući korisnicima da budu kreativniji i pretvore svoje ideje u vizualno primamljiv sadržaj. Microsoft integrira Designer u Microsoft 365 Copilot za korisnike, počevši s Wordom.

Koristeći kontekst dokumenata Designer sugerira vizuale, dajući osobni pristup sadržaju koji je kreirao korisnik. Integracija omogućava korisnicima da dokumente s puno teksta pretvore u vizualno privlačne materijale.

Microsoft najavljuje nove Surface uređaje koji čine savršenu platformu za prikaz nevjerojatnih mogućnosti koje nudi umjetna inteligencija u najnovijoj verziji Windows 11 sustava. Moguće je izvući maksimum iz korisnih AI iskustava pomoću moćnih uređaja kao što su novi Surface Laptop Studio 2, sjajno izbalansirani Laptop 3 Go, prenosivi 2-u-1 Surface Go 4 for Business i vrhunski uređaj za suradnju za hibridni rad – Surface Hub 3.