Pametne platforme

ŠEF ALIBABE: Cilja na potencijal umjetne inteligencije

Autor Krunoslav Ćosić

Alibaba se ponovno kalibrirati i preoblikovati svoje poslovne prioritete

Izvor: alibabagroup

Novi izvršni direktor Alibabe Eddie Wu je, nakon promjene vodstva, prenio zaposlenicima strategiju rasta usmjerenu na umjetnu inteligenciju i korisničko iskustvo, izvijestio je South China Morning Post (SCMP).

Poruka je ocrtala njegovu viziju, a Wu je naglasio da se Alibaba treba prebaciti na pristup kroz umjetnu inteligenciju i staviti kupca na prvo mjesto jer se tvrtka suočava s intenzivnom konkurencijom rivala.

Konkurencija uključuje Baidu koji je prošlog mjeseca postavio cilj učiniti svoj Ernie Bot nalik ChatGPT-u najpopularnijim temeljnim modelom u Kini. Wu je rekao da će Alibaba "ponovno kalibrirati" i preoblikovati svoje poslovne prioritete.

Izvor: alibabagroup

Preuzeo je dužnost čelnika diva e-trgovine i izvršnog direktora njegove jedinice za računalstvo u oblaku 10. rujna od Daniela Zhanga, koji je dao ostavku manje od tri mjeseca nakon što je Alibaba najavio da će napustiti svoje uloge predsjednika grupe i izvršnog direktora kako bi se usredotočio na cloud jedinicu.

Nakon što je Zhang izrazio interes za odmicanje od uloge u oblaku, tvrtka je rekla da će upravljati tehnološkim fondom od milijardu dolara za poticanje budućeg rasta, piše Associated Press, a prenosi Mobile World Live.

Alibaba se u ožujku podijelila u šest neovisnih odjela, a u svibnju je otkrila planove za uvrštavanje na burzu svog poslovanja u oblaku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI