Pametne platforme

ULTIMATE GAMER: Amatersko natjecanje u kojem se bori 14 natjecatelja

Autor Krunoslav Ćosić

Pobjednik će u natjecanju osvojiti poklon bon od 5000 eura

Izvor: LJSphotography / Alamy / Alamy / Profimedia

Hrvatski Telekom pokreće novu sezonu Ultimate Gamera, amaterskog natjecanja u igranju video igara, a za naslov prvaka najboljeg amaterskog mladog gejmera u Hrvatskoj borit će se 14 natjecatelja.

Radi se o popularnom, jedinom YouTube gaming showu u čijoj je prvoj sezoni bilo gotovo milijun pregleda (936.000) i 19.000 sati gledanja. Otvorene su prijave koje traju do 15. rujna 2023., a u svojoj drugoj sezoni natjecatelji mogu očekivati još veći nagradni fond, najatraktivnije gaming naslove i brojne druge novosti.

Ultimate Gamer je u svom prvom izdanju izazvao veliki interes među mladima kojima je gejming jedna od dominantnijih aktivnosti u njihovoj svakodnevici. Ove godine 14 natjecatelja borit će se za naslov prvaka kroz šest tjedana showa, odnosno šest epizoda.

Izvor: Youtube

Najbolji od njih imat će priliku osvojiti značajnu nagradu, 5.000 eura vrijedan poklon bon u Sancta Domenici. Prijaviti se mogu osobe starije od 14 godina koje će nakon selekcije biti podijeljene u dva natjecateljska tima. Show će pratiti uzbudljive igre, a prva epizoda Ultimate Gamera izlazi 21. listopada 2023. na YouTube kanalu Hrvatskog Telekoma.

Predrasude u gejmingu

Istraživanje o navikama mladih u gejmingu, koje je proveo Hrvatski Telekom u suradnji s agencijom za istraživanje tržišta SmartUp, pokazalo je kako su video igre neizostavni dio života mladih.

97 posto mladih u Hrvatskoj između 12 i 25 godina igraju video igre na računalu, tabletu ili mobitelu, polovica ih igranje prakticira svakodnevno, a 40 posto njih se ponekad toliko uživi u igranje da na nekoliko sati zaborave jesti ili piti.

Izvor: Hrvatski Telekom

Vrlo bitan element showa su poznate gejmerice i gejmeri Marko KC i Aryssa s dugogodišnjim iskustvom u gejming svijetu koji će biti hostovi Ultimate Gamera i paziti da motivacija u njihovim timovima uvijek bude na razini zadataka.

Natjecanje će voditi dobro poznati dvojac Majalski Tapir i Tetka. Popularni streameri svojim humorom i zabavnim komentarima zasigurno će začiniti atmosferu najuzbudljivijeg gaming showa u Hrvatskoj. Pobjeda će naposljetku pripasti najspremnijima i najsnalažljivijima.