LJETO BEZ STRESA

ISKORISTITE GOOGLE PLAY OVOG LJETA: Pratite što djeca čitaju

Autor Krunoslav Ćosić

Naučite nove vještine, dijelite sadržaj na uređajima, pratite što rade vaša djeca

Izvor: Google

Ljeto je već odavno stiglo u mnoge dijelove svijeta, što znači da je upravo sada sjajno vrijeme za obitelji da se opuste i zabave. Roditelji bi mogli ustrebati neke ideje kako bi svoju djecu zaokupili i nadahnuli ih da nastave s učenjem.

Google Play ima mnoštvo značajki, aplikacija i igara za pomoć. Ovo su neke od njih uz koje ćete zabaviti svoju djecu i očuvati njihove vještine cijelo ljeto.

Svatko voli dobro ljetno štivo za plažu. Jednostavnim dodirom mladi čitatelji mogu naučiti novi vokabular, čuti kako se izgovara neka riječ i pronaći definicije prilagođene djeci. A za prve čitatelje alat za praćenje će istaknuti tekst dok se čita naglas i ponuditi opciju vježbanja preskočenih ili pogrešno izgovorenih riječi na kraju stranice.

Tisuće dječjih knjiga na Google Play knjigama (Play Books) imaju omogućenu vježbu čitanja, dostupnu u Android aplikaciji Google Play knjige i na Google Kids Spaceu. Napredniji čitatelji mogu koristiti druge alate u Google Play knjigama za bilježenje, prevođenje, definiranje i pretraživanje riječi.

Reading Insights

Dok djeca zaranjaju u ljetno štivo na Google Play knjigama i Google Kids Spaceu roditelji mogu koristiti novu značajku uvida u čitanje kako bi provjerili njihov izbor i napredak. Dostupno u aplikaciji Family Link, koja ima druge alate za pomoć roditeljima u upravljanju privatnošću i vremenom svoje djece, vidjet ćete što su nedavno pročitali, što su najviše čitali, koliko često čitaju i koliko su daleko u knjizi.

Izvor: Google

Uštedite na aplikacijama i igrama

Ponekad je dječja zabava skupa. Pretplatom na Google Play Pass možete dobiti pristup stotinama aplikacija i igara bez oglasa po pristupačnoj cijeni. Kroz program nagrađivanja Google Play Points nude se bodovi za kupnje naplaćene putem Google Playa.

Izvor: Google

Bodovi se mogu iskoristiti za popuste i posebne stavke unutar aplikacije ili zamijeniti za Google Play kredit za kupnju igara, knjiga i drugog sadržaja iz Trgovine Play.

Naučite nove jezike i kulture

Ako se spremate na veliki obiteljski odmor u drugoj zemlji Google Play nudi razne knjige na različitim jezicima kako biste vi i vaša obitelj mogli uroniti u nove priče i učiti o različitim kulturama.

Ako za učenje koristite e-knjige možete upotrijebiti značajku prevođenja i jednostavno prevesti riječi i poboljšati svoje jezične vještine za putovanje.

Izvor: Google

Dijelite sadržaj na više uređaja

Uz Google Play obiteljsku zbirku (Google Play Family Library) obitelji mogu dijeliti kupnje koje ispunjavaju uvjete s do pet drugih. Bez obzira radi li se o grupnoj ili samostalnoj aktivnosti, svatko može uživati u istim aplikacijama, igrama, filmovima i knjigama na svojim uređajima. Možete odabrati određeni sadržaj koji želite dijeliti i postaviti roditeljski nadzor za mlađe članove obitelji.