3000 igara

SAMSUNG GAMING HUB: I nakon godinu dana nastavljaju oduševljavati igrače

Autor Krunoslav Ćosić

Samsungova igraća platforma širi pristup na igrače diljem svijeta

Izvor: Samsung

U lipnju 2022. Samsung je odlučio spojiti videoigre i usluge u platformu jednostavnu za korištenje, izravno pristupačnu putem Samsung Smart TV-a. Filozofija je bila da nema preuzimanja, nema čekanja, a igraču nije potrebna niti konzola kako bi se igrao. Uz to, kompatibilno je sve s kontrolerima za igre i Samsungovim uređajima koje igrači već posjeduju.

Samsung Gaming Hub, nakon godinu dana postojanja, najavljuje novi identitet robne marke koji će se u nadolazećim mjesecima pojaviti širom svijeta. Hub okuplja najbolje iz gaminga, poziva igrače da dođu onakvi kakvi jesu i daje tim igračima više opcija u načinu na koji žele igrati.

Bilo da se radi o korištenju daljinskog upravljača za Samsung Smart TV za igranje arkadnih klasika kao što su Pac-Man i Space Invaders ili Halo kampanja s PlayStation DualSense kontrolerom. Tijekom godine dana Samsung je proširio pristup streamingu igara diljem svijeta.

Izvor: Samsung

Igrači na devet teritorija mogu pristupiti visokokvalitetnom streamingu igara na više od 21 milijun Samsungovih uređaja dajući novim i etabliranim igračima više izbora da 'samo igraju' pod vlastitim uvjetima. Mjesečni aktivni korisnici porasli su na Samsung Gaming Hubu s trinaesterostrukim povećanjem od srpnja 2022. do svibnja 2023.

U godinu dana Samsung Gaming Hub dodao je više od 3000 igara putem partnerskih usluga – od najpopularnijih AAA i potpuno novih igara poput Starfielda koje dolaze u rujnu do omiljenih indie naslova, arkadnih klasika i drugih.

Doveli su više partnera: uz Xbox, NVIDIA GeForce NOW i Utomik, Samsung Gaming Hub dodao je Amazon Lunu, Antstream Arcade i Blacknut kao streaming partnere. Platforma je dostupna na različitim ekranima.

Izvor: Samsung

Nakon lansiranja na Samsung Smart TV-ima i monitorima iz 2022. uveli su kompatibilnost unazad za partnerske aplikacije sa Smart TV-ima iz 2021. dajući desecima milijuna igrača pristup njihovim omiljenim igrama i uslugama na Samsungovim uređajima – bez potrebe za konzolom ili računalom. Samsung Gaming Hub također je dostupan u liniji televizora za 2023. i najnovijem Odyssey OLED G9, prvom OLED monitoru od 49 inča na svijetu.

Dostupno je i više načina za preuzimanje i igranje igara: Samsung Gaming Hub i partnerske aplikacije putem Smart Huba kompatibilne su s 90% Bluetooth kontrolera na tržištu. S partnerima su omogućili igranje nekih igara s mobilnim virtualnim kontrolerima iz Amazon Lune ili korištenjem daljinskog upravljača Samsung TV-a za igranje igara s Antstream i Blacknut.

Izvor: Samsung

Izvor: Samsung

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI