7 edukativnih programa

IDEJA ZA LJETNO PUTOVANJE: Posjetite Park prirode Biokovo uživo ili virtualno

Autor Krunoslav Ćosić

Biokovo je poznato po endemskim vrstama, bioraznolikosti, ali i po vidikovcu Skywalk

Izvor: Paprskář Pavel / Česká editoriální fotografie / Profimedia

Za Park prirode Biokovo kažu da ima noge u moru, a čelo u munjama. Želite li posjetiti uživo prirodni fenomen smješten u srednjoj Dalmaciji oboružajte se bitnim informacijama, a puno toga možete saznati iz mobilne aplikacije BiokovoEdu, dostupnoj u Appleovoj trgovini App Store.

Upoznajte se sa 7 edukativnih programa od strane stručnjaka za biologiju i geologiju. Mobilna aplikacija je namijenjena za više uzraste kako bi kroz igru naučili mnoge zanimljivosti o Biokovu. Nižim uzrastima je namijenjena interaktivna slikovnica dok se Vodič kroz Biokovo koristi za širu javnost.

Klikom u aplikaciji saznajte sve bitno o planini, prirodnoj i kulturnoj baštini. Puno toga ćete o Biokovu naučiti igrajući se kroz mobilnu aplikaciju BiokovoEdu, uz tekst na hrvatskom i engleskom jeziku. Na primjer, kroz igranje anagrama malo ćete razvijati i svoj mozak.

U dijelu aplikacije s pticama dostupne su detaljne informacije o sivom sokolu, velikoj ušari, pupavcu, planinskom djetliću. Djeci bi mogao biti zanimljiv dio aplikacije s izradom herbarija, uz detaljne upute u potrebnom alatu i što napraviti s pronađenim biljkama – koliko dugo se biljka treba sušiti, a dobro će doći savjet kako se uklanjanjem vlage sprječava razvoj gljivica i propadanje uzorka. Jedna od ideja je položiti biljke u novinski papir.