DIZAJN

APLIKACIJE ZA INTERIJER SNOVA Pomoću virtualne stvarnosti

Autor Dijana Kaćanski

Želite promijeniti unutarnji izgled vašeg doma i trebaju vam kreativne ideje, možemo vam pomoći

Izvor: Dan Grytsku / Alamy / Alamy / Profimedia

Dizajn interijera ima važnu ulogu u osmišljavanju funkcionalnosti i ljepote prostorija u stanu ili kući kao i stvaranja sklada među njima pa je sasvim razumljivo da su i TV serijali o uređenju postali hit među gledateljima.

Postoje brojni stilovi unutarnjeg dizajna pa ipak najbitnije je da je funkcionalan i prilagođen navikama kao i karakterima svih ukućana. Stilove uređenja moguće je i miješati, ali s dozom opreza i posebnog osvrta na skladno pretapanje i naglašavanje individualnosti.

Izvor: Google

Od drevnog Egipta, preko svih poznatih dizajnerskih epoha do današnjih modernih stilova u kojima posebnu ulogu imaju minimalistički, funkcionalni i futuristički izričaj uz individualne stilove istaknutih pojedinaca, treba izvući najbolje i uklopiti u potrebe svog doma.

U pronalaženju svog stila i kreativnih ideja mogu vam pomoći i aplikacije.

Sigurno se sjećate najpoznatije TV braće koja svojim klijentima ostvaruje snove u uređenju doma. Drew i Jonathan Scott, poznatiji kao Propherty Brothers vodit će vas kroz aplikaciju Property Brothers Home Design kako bi svojim klijentima osmislile prostorije i uredile ih funkcionalno s dozom luksuza.

Izvor: Google

Uredite neuredne i neiskorištene prostore u predivne interijere sa svim elementima do završnih detalja i opustite se rješavajući zadatke, a možete ponešto naučiti i o poznatim blizancima, od brojnih savjeta do njihovih fotografija iz djetinjstva i šašavih ludorija kroz aplikaciju instaliranu više od 10 milijuna puta.

Aplikacija House Designer : Fix & Flip predstavlja zabavni simulator obnove kuće u kojoj je moguće isprobati svoje ideje o dizajnu u stvarnosti. Nakon što kupite određenu kuću u njoj možete pokazati svoju kreativnost, a velikim izborom namještaja i ostalih predmeta za uređenje možete brusiti svoj smisao za dizajn.

Izvor: Google

Osim uređenja kuće pokušajte urediti i vrt te pomoću biljaka, vrtnog namještaja, bazena i ostalih sitnica pokazati kako možete stvoriti jedinstveni ugođaj s istančanim smislom za dizajn u aplikaciji s 50 milijuna preuzimanja.

A ukoliko želite osmisliti ili promijeniti dizajn vlastitog doma u aplikaciji Room Planner: Home Interior 3D krenite od postojećih tlocrta ili stvorite potpuno svoj, pronađite odgovarajuće predmete renomiranih marki i uklopite u svoj dizajn.

Aplikacija nudi brojne teme dizajna za svaku prostoriju pa svakako predstavlja pomoć kod osmišljavanja dizajna svog interijera, a više od 10 milijuna sljedbenika, većinom dama, govori o popularnosti ove aplikacije.

Planner 5D. Interior Design: Room, Home, Floorplan
Izvor: Google

Ukoliko ste prilično vješte i želite stvoriti svoj dom iz snova te uživati u njemu uz pomoć virtualne stvarnosti, isprobajte planer 5D u aplikaciji Planner 5D. Interior Design: Room, Home, Floorplan pa prionite izradi tlocrta vašeg 3D doma, odaberite namještaj i detalje, osmislite boje i teksture te slobodno napravite izmjene.

Kada ste uredili prostoriju, stan ili kuću i osmislili vanjski dizajn pogledajte svoje dovršene projekte pomoću posebnih naočala za virtualnu stvarnost i prošećite svim prostorijama i uživajte u svojoj kreativnosti poput 10 milijuna obožavatelja ove aplikacije.