PREPOZNAJTE BILJKE

Umjetnom inteligencijom kroz najpopularnije aplikacije

Autor Dijana Kaćanski

Iako posljednji dani nisu bili sunčani, sljedećih dana neće pasti puno kiše pa je odlazak u prirodu poželjan

Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Već smo nakon obilja sunca tijekom ljeta navikle na niže temperature, oblačno vrijeme, a ni kiša nije rijetka pojava pa je dobra ideja provesti dane bez kiše u prirodi.

Neka to ne bude samo obična šetnja prirodom s prijateljima ili obitelji, već kad ste vani pokušajte nešto novo naučiti o biljkama koje nas okružuju.

Izvor: Google

A ukoliko niste u mogućnosti provesti dan u šumi, na livadi ili uz more, ipak možete provjeriti svoje znanje ili naučiti nešto novo o biljkama koje vas okružuju, kako u kući, na poslu tako i u obližnjem parku.

Kako bi informacije o biljkama bile točne pomoći će vam najpopularnije aplikacije za prepoznavanje biljaka i još puno toga.

Aplikacija PictureThis - Plant Identifier pomaže korisnicama da uoče, prepoznaju, uče i uživaju u svim vrstama biljaka - cvijeća, drveća, kaktusa, sukulenata i još puno toga. Ako šećete prirodom fotografirajte biljku, a identificiranje uz pomoć umjetne inteligencije potražit ćete između više od 17 tisuća vrsta biljaka i s točnošću od 98%.

Izvor: Google

Osim prepoznavanja tisuća biljaka, drveća i cvijeća putem ove aplikacije koju je instaliralo više od 10 milijuna korisnika naučit ćete sve o određenoj biljnoj vrsti, dobiti brojne savjete za njegu, a možete svoja iskustva razmjenjivati sa zajednicom ljubitelja biljaka.

Vrlo jednostavno prepoznavanje oko 20 tisuća biljaka nudi aplikacija Pl@ntNet raspoznavanje biljaka koja svakim danom postaje bogatija informacijama zahvaljujući i najiskusnijim suradnicima kojima se možete pridružiti i vi.

LeafSnap - Plant Identification
Izvor: Google

Osim brojnih kultiviranih biljaka u vrtovima i parkovima autori aplikacije s više od 10 milijuna preuzimanja, pozivaju korisnike koji će se pridružiti i željeti surađivati na skupljanju informacija o širokom spektru biljaka u prirodi čak i onih biljnih vrsta koje rastu uz nogostupe gradova.

Još jedna aplikacija LeafSnap - Plant Identification s više od milijun sljedbenica i sljedbenika nudi informacije i prepoznavanje biljaka, ima mogućnost stvaranja osobne kolekcije omiljenih biljaka kao i informacije o njezi svake vrste.

Izvor: Google

Pomoću aplikacije PlantSnap - FREE plant identifier app možete prepoznati više od 600 tisuća vrsta cvijeća, drveća, sukulenata, gljiva, kaktusa i još puno toga i pri tom naučiti sve o rastu i brizi za sve biljne vrste.

Još jedno obilježje ove aplikacije koja će vas povezati s prirodom i cijelim svijetom instalirane više od 10 milijuna puta je autorova želja za sadnju 100 milijuna stabala u ovoj godini, a pomoći može svatko tko preuzme aplikaciju i postane registrirani korisnik.

Izvor: Google

Aplikacija koja osim identifikacije biljaka pomaže prepoznati biljnu vrstu čak i ukoliko imate samo jedan list ili cvijet, NatureID: Plant Identification, a osim savjeta za njegu biljaka sadrži i mogućnost podsjetnika za brigu – podsjetit će vas kad je potrebno biljku zaliti ovisno o godišnjem dobu kao i prihraniti i presaditi pa će one rasti sretno i zdravo.

Uz sve navedeno aplikacija s više od milijun preuzimanja je izvrstan alat za sve ljubiteljice biljaka i prirode, a ukoliko često putujete možete voditi evidenciju o svim biljkama na koje ste naišle.

Lily’s Garden
Izvor: Google

A ako baš niste oduševljene odlascima u prirodu, šetnjama po livadama ili tik uz more i upoznavanjem s biljkama iz vašeg okruženja, predlažemo da ipak budete u cvjetnom duhu i poigrate se igricom u aplikaciji Lily’s Garden u kojoj možete obnoviti vrt uz rješavanje zagonetki.

Igrica s više od 10 milijuna sljedbenica je namijenjena prvenstveno romantičarkama koje vole dizajniranje vrta, obnovu imanja i proširivanje sadržajima te uživaju u zapletima priče i rješavanju skrivenih tajni Lilynog vrta.