DA SE NE IZGUBE

PETNOW: Aplikacija prepoznaje pse i mačke

Autor Krunoslav Ćosić

Na MWC23 u Barceloni bit će predstavljena zanimljiva aplikacija

Izvor: Pixabay

Aplikacija za biometrijsku identifikaciju vođena umjetnom inteligencijom je prilagođena dobrobiti životinja te dolazi u odabrane europske zemlje. Petnow Inc. je najavio da će na Mobile World Congressu u Barceloni predstaviti prvu i jedinu uslugu na svijetu koja identificira pse i mačke, samo pomoću aplikacije.

Omogućit će dostupnost aplikacije u Španjolskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji zajedno s podrškom za te zemlje. Aplikacija Petnow automatski skenira podatke o značajkama na licima pasa i mačaka, što su dva kućna ljubimca koja se najčešće uzgajaju, a pomoći će u identifikaciji.

Dr. Jesse Joonho Lim, glavni izvršni direktor tvrtke Petnow Inc. rekao je: "Ponosni smo što možemo predstaviti našu aplikaciju Petnow na više jezika za šire područje i vjerujemo da će se moći koristiti kao dodatak ili zamjena za mikročipove, razne oznake i ogrlice jer su biometrijski podaci o životinjama trajni i jedinstveni za svaku pojedinu životinju."

Izvor: Hand-out/Petnow Inc.

Dr. Ken Daehyun Pak, suosnivač Petnowa, je izjavio: "99% precizno biometrijsko identifikacijsko rješenje može se koristiti u raznim aplikacijama i veselimo se susretu s raznim igračima u industriji kućnih ljubimaca kao i vladinim odjelima i organizacijama koje bi željele usvojiti naše rješenje tijekom događaja MWC Barcelona."

Aplikacija Petnow bit će dostupna za preuzimanje u Španjolskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu počevši od 28. veljače 2023. Omogućena je besplatno za domaćinstva kućnih ljubimaca da isprobaju najnovije rješenje za biometrijsku identifikaciju kućnih ljubimaca. Tvrtka će se predstaviti na štandu 7A62 u dvorani 7 Fira Barcelona Gran Via na MWC Barcelona.

Izvor: Pixabay

Petnow Inc. tvrtka je za razvoj identifikacije kućnih ljubimaca sa sjedištem u Seulu, Republika Koreja. Tvrtka je u ožujku 2021. objavila prvi rad o identifikaciji pasa pomoću otisaka nosa pomoću umjetne inteligencije na IEEE Accessu, nakon čega je odabrana za najbolju inovaciju na CES-u 2022.

Petnow Inc. radi s državnim odjelima i osiguravajućim društvima u Koreji kako bi se rješenje za identifikaciju kućnih ljubimaca uključilo u nacionalni registar kućnih ljubimaca i koristilo za uvođenje pristupačnijih planova osiguranja kućnih ljubimaca kako bi se smanjio teret veterinarskih računa.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI