ČOVJEK S METLOM

BIZARNI ANTIJUNAK: Clunky Hero od sada je dostupan za Xbox

Autor Davor Dakić

Borit ćete se s metlom, bananom, smrznutom jeguljom protiv Zloga

Izvor: xbox

Chaosmonger Studio iz Estonije najavljuje izlazak svog anti-heroja Rufusa, protagonista Clunky Heroja. Rufus je običan seljak koji radi na farmi te je pomalo drzak. On je običan čovjek koji jednog dana mora postati heroj kako bi spasio svoju ženu i svoje selo od Zloga, čije će ime ostati neizgovoreno.

Njegova supruga Brunilde također nije klasična atraktivna princeza videoigara. Dapače, ona je upravo suprotno. Ali ljubav između njih dvoje jača je od svega i zato se Rufus naoružao metlom i kantom (prva je bila oružje, a druga kaciga) kako bi je otišao spasiti.

Izvor: xbox

Na početku igre protagonist igre Clunky Hero borit će se protiv neprijatelja koristeći samo metlu. Ali kasnije će mu biti dostupno više ludih oružja poput vrlo duge banane ili smrznute jegulje kao i groteskni predmeti za poboljšanje i moćne, ali bizarne posebne vještine.

Unatoč humorističnom tonu, koji je također parodija na fantasy RPG žanr, Clunky Hero ima solidan gameplay, s gotovo 50 razina smještenih u devet različitih područja. Istraživanje velikih mapa stoga je ključni aspekt igre koji će trebati posebne sposobnosti, a koje se obično stječu nakon pobjede nad jakim šefom.

Izvor: xbox

Apsurdni neprijatelji i prijateljski nastrojeni NPC ispunjavaju mnoštvo razina stvorenih s detaljnim pozadinama. Šarena grafika je mješavina 3D-a i ručno nacrtanih elemenata dok je mehanika igre tipična za arkadni bočni skroler.

Arcade je također prilično stil igre borbe koji uglavnom cilja na zabavno brzo sječenje mnogih neprijatelja, umjesto da ima manje razrađenih borbi. Bonus predmeti se mogu kupiti od NPC-a u raznim trgovinama razasutim uokolo, pronaći ih unutar skrivenih škrinja ili u mnogim, ali nedostižnim, tajnim sobama.

Clunky Hero - Launch Trailer
Izvor: Youtube

Programer Nicola Piovesan je rekao: “Želio sam stvoriti istinski zabavnu igru, ne samo u svojim bizarnim elementima i urnebesnim dijalozima već i u igrivosti. To je igra za svakoga.” Zabavite se uz Clunky Hero na Xbox konzoli po cijeni od 11,99 dolara (redovna cijena je 14,99 USD).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI