OVO JE KORISNO

NOVA FUNKCIJA Poruke nestaju s pametnog telefona

Autor Smartlife

Popularna opcija nestajućih poruka dodana je za Viber chatove u kojima se dopisuje više korisnika

Izvor: Viber

Nakon što je omogućio video i foto filtere Snapchat aplikacije u okviru kamere za sve korisnike, Viber donosi još jednu opciju. Nestajuće poruke, koje se izbrišu nakon zakazanog perioda vidljivosti, dolaze i u chatove u kojima se dopisuju više od dva sudionika.

Predstavljanje ove opcije poklapa se s prelaskom magične brojke od milijardu preuzetih aplikacija iz Google Play trgovine i dostupna je svim korisnicima - iOS, Android i HMS.

Opcija zakazivanja nestanka poruke iz chata dostupna je jednostavnim pritiskom na poslanu poruku i odabirom vremena nakon kojeg poruka mora nestati. Kako bi ova opcija bila dostupna potrebno je ažurirati Viber aplikaciju na posljednju dostupnu verziju.

Izvor: Viber

Korisniku je ostavljen izbor između 10 sekundi nakon kojih će poruka nestati ili jedne minute, sat vremena, 24 sata ili odmah nakon što je korisnik u chatu pročita. Također, na svim Android 6 i novijim uređajima neće biti omogućena opcija snimanja ekrana nakon što se aktivira ovakva poruka ili njeno prosljeđivanje i kopiranje.

Sve poruke u okviru aplikacije Viber kao i pozivi glasom ili video konferencije su enkriptirani s kraja na kraj i nije ih moguće pratiti, ali nekim će korisnicima ova opcija omogućiti veći osjećaj sigurnosti.

Disappearing Messages on Viber
Izvor: Youtube