FIFA 22

NAKON PES-A SADA I FIFA Hoće li još jedna popularna igra mijenjati svoj naziv?

Autor Smartlife

Electronics Arts razmišlja o kraju FIFA serijala što bi moglo mnoge rastužiti

Izvor: Steam

Konami Pro Evolution Soccer (PES) je brend koji je među igračima poznat već dugi niz godinate je njihova odluka o promjeni naziva iz PES u eFootbal mnoge iznenadila. Vjerojatno ste primijetili kako novi brend i nova igra nisu naišli na odobrenje kod publike te da je novi PES postao najgore ocijenjena igra ikada.

Konami je u međuvremenu izjavio kako rade na ispravkama te da će eFootball uskoro zasjati u punom sjaju, ali malo tko u to vjeruje.

Izvor: Steam

Poučen konkurentskim iskustvom i Electronics Arts, izdavač FIFA serijala, ozbiljno razmišlja o promjeni serijala nogometnih simulacija. A kada neka kompanija u službenoj izjavi na web portalu kaže kako ozbiljno razmišlja o nečemu onda to obično bude samo ljepši način na koji su htjeli reći da su to već uradili.

EA navodi da je u tijeku razmatranje promjena ugovora s organizacijom FIFA pa je velika šansa da će FIFA 22 zaista biti posljednja igra s ovim nazivom. Za razliku od konkurencije iz Japana, ova odluka kompanije Electronics Arts ima više smisla.

Konami je sam osmislio naziv i oni su vlasnici PES brenda dok je FIFA u stvari naziv internacionalne nogometne asocijacije - EA plaća licencu za korištenje FIFA naziva u svojim igrama. Ukoliko promijene naziv to će znači kako EA neće više morati plaćati licencu koja vjerojatno nije nimalo jeftina.

FIFA 22 - Official Gameplay Trailer
Izvor: Youtube