NOVA KONFERENCIJA

MONEY MOTION: Sadašnjost i budućnost FinTecha

Autor Krunoslav Ćosić

FinTech je jedna od najdisruptivnijih tehnologija našeg vremena

Izvor: Money Motion

Vodeća FinTech imena na tržištu – ASEE, Monri, UBIK i Mastercard – udružila su snage u organizaciji konferencije Money Motion kako bi omogućili regionalnim profesionalcima i entuzijastima jedinstvenu priliku za razgovor s globalnim stručnjacima, razmjenu iskustava i znanja i stvaranje relevantnih poslovnih odnosa.

Konferencija će se održati 9. i 10. ožujka 2023. u Zagrebu, a bavi se brojnim neodgovorenim pitanjima. Rast popularnosti digitalnih banaka, sve veći broj plaćanja digitalnim novčanicima, nagli pad kripto tržišta, priče o digitalnim identitetima i valutama centralnih banaka teme su koje nemilosrdno diktiraju našu svakodnevicu.

Izvor: Money Motion

Money Motion, u partnerstvu s Nexi Grupom, dovest će u zagrebačku Laubu više od 30 lidera industrije i 50 brendova kako bi razgovarali o sadašnjosti i budućnosti FinTecha – jedne od najdisruptivnijih tehnologija našeg vremena.

Sudionici i posjetitelji mogu očekivati dva dana otkrivanja najnovijih trendova, izazova i rješenja na raskrižju tradicionalnog financijskog tržišta i najsuvremenijih tehnologija našeg vremena.

“Svijet se mijenja na očigled. Broj banaka u Hrvatskoj u zadnjih 10 godina smanjio se za 30%, a broj fizičkih poslovnica u cijeloj EU pao je za 35%. Digitalne banke i platne aplikacije rastu neslućenom brzinom. Promjene su toliko tektonske da čitamo vijesti koje su prije godinu dana bile nezamislive: Mastercard danas omogućava svojim klijentima trgovanje kriptovalutama”, pojasnio je Nikola Škorić, član upravnog odbora Udruge za blockchain i kriptovalute (UBIK).

Nikola Škorić
Izvor: Money Motion

Potencijal konferencije Money Motion prepoznao je i partner Revoluta, vodećeg globalnog FinTech brenda koji je ujedno i jedna od najbrže rastućih banaka koje posluju isključivo digitalno. Andrius Bičeika pridružio se Revolutu gotovo od samog početka poslovanja.

Tijekom proteklih šest godina Andrius je vodio odjel za poslovni razvoj i odjel za ljudske resurse na globalnoj razini. Prije dvije godine preuzeo je ulogu zamjenika generalnog direktora Revoluta i člana uprave odgovornog za širenje poslovanja diljem Europe gdje tvrtka ima više od 18 milijuna klijenata. Na konferenciji će kroz razgovor s organizatorima podijeliti najvažnije lekcije koje je do sada naučio i vlastita predviđanja o budućnosti FinTech industrije.