SLJEDEĆA GENERACIJA

NOKIA ODABRALA PORTUGAL: Sljedeće središte istraživanja i razvoja

Autor Krunoslav Ćosić

Naglasak je ne samo na 5G nego i na 6G mrežama koje će doći kroz šest ili sedam godina

Izvor: Shutterstock

Nokia je detaljno opisala svoj najnoviji istraživački i razvojni plan pokretanjem pogona u Portugalu koji će istraživati tehnologije koje se smatraju ključnima za napredak 5G i 6G mreža.

U kratkom priopćenju finski dobavljač naveo je otvaranje svog novog centra za istraživanje i razvoj u Amadori kao dio strateškog sporazuma s portugalskom vladom za promicanje digitalnih vještina i uspostavljanje globalnog poslovnog centra u zemlji.

Izvor: Shutterstock

Nokia nastoji unaprijediti softverske sustave za poboljšanje isporuke mobilnih mreža i postaviti temelje za uvođenje 6G, nadzirući "puni ciklus ugrađenog razvoja softvera i softvera u stvarnom vremenu od rane analize do konačne isporuke", prenosi Mobile World Live, te se dodaje da će okupiti tehničke stručnjake i akademske istraživače koji će raditi s njihovim globalnim timom. Postrojenje će učvrstiti digitalne razvojne planove Portugala.

Predsjednik Nokia Mobile Networks Tommi Uitto rekao je da će centar za istraživanje i razvoj "proširiti mogućnosti mobilnih mreža" i zauzvrat povezati "ljude, tvrtke i industrije". Dodao je da je ovaj objekt sljedeći korak u promicanju Nokijine ambicije "da postanu pionir u 6G-u".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI