ZA IPHONE I OSTALE

APP STORE: Najbolje Apple iOS aplikacije i igre u 2022. godini

Autor Krunoslav Ćosić

Na kraju godine vrijeme je za proglašenje najboljih u aktualnoj godini

Izvor: Apple

Ove aplikacije i igre nadahnule su korisnike da ostanu povezani s prijateljima i voljenima. Ovogodišnji pobjednici predstavljaju raznoliku zajednicu programera iz cijelog svijeta čije je aplikacije i igre odabrao Appleov globalni urednički tim App Storea zbog pružanja iznimnih iskustava i dubokog kulturnog utjecaja.

Dotaknuo se ove teme izvršni direktor Applea Tim Cook koji je istaknuo kako su “ovogodišnji pobjednici App Store Awarda ponovno osmislili iskustva s aplikacijama koje su dale svježe, promišljene i istinske perspektive”. Dodao je kako "od samoukih solo kreatora do međunarodnih timova diljem svijeta ovi poduzetnici imaju značajan utjecaj i predstavljaju načine na koje aplikacije i igre utječu na naše zajednice i živote."

Izvor: Apple

Inovativna društvena aplikacija BeReal korisnicima daje autentičan pogled na živote njihove obitelji i prijatelja, a fitness tracker Gentler Streak pomaže korisnicima uravnotežiti fitness i odmor kako bi održali zdrav način života.

GoodNotes 5 podiže digitalno bilježenje na višu razinu s najboljom podrškom za Apple Pencil u klasi. MacFamilyTree 10 pokreće istraživanje genealogije kroz zadivljujuća vizualna obiteljska stabla i suradnju s voljenima širom svijeta dok kreatori koji stoje iza ViX-a uzdižu priče na španjolskom jeziku u prvi plan zabave.

Apex Legends Mobile
Izvor: Apple App Store

Apex Legends Mobile, igra koju je i Googleova Android Play trgovina proglasila najboljom u 2022. godini, donosi brzu hit Battle Royale igru na iPhone. Moncageove nezaboravne zagonetke briljantno se poigravaju s perspektivom, a impresivna borba s kartama Inscryption privlači igrače eksperimentalnim pripovijedanjem.

Izvor: Apple App Store

El Hijo, priča o Divljem zapadu, pametno je dizajnirana nevidljiva igra koja izgleda izvrsno na velikom ekranu s Apple TV-om. Apple Arcadeov jedinstveni Wylde Flowers poziva igrače u svoj šarmantni svijet raznolikih likova i magičnih čarolija, a League of Legends Esports Manager omogućuje igračima upravljanje najutjecajnijim esport ligama na svijetu.

Najbolje od najboljih aplikacija u 2022.:

Aplikacija godine za Apple iPhone je BeReal
Za korisnike iPada najboljom je proglašen GoodNotes 5
Najbolja aplikacija za Mac: MacFamilyTree 10
Apple TV aplikacija godine: ViX
Najbolja aplikacija za Apple Watch: Gentler Streak

Najbolje video igre u 2022.:

Za iPhone je proglašena najboljom Apex Legends Mobile dok je za iPad to Moncage. Za Mac je najboljom igrom proglašena igra Inscryption dok je na Apple TV-u najbolje igrati El Hijo. Arkadna igra godine je Wylde Flowers.

Apple je proglasio i kinesku igru godine - League of Legends Esports Manager.

Inscryption
Izvor: Apple

League of Legends Esports Manager
Izvor: Apple

Moncage
Izvor: Apple

Wylde Flowers
Izvor: Apple