SLJEDEĆA GENERACIJA

ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ 6G MREŽA: Spajanje digitalnog i fizičkog svijeta

Autor Igor Martić

Ericssonov početni fokus bit će na umrežavanju i sigurnosti hardvera

Izvor: Shutterstock

Ericsson je obećao potrošiti desetke milijuna funti na istraživanje 6G-a u Ujedinjenom Kraljevstvu tijekom ovog desetljeća, a rad će obuhvatiti niz područja uključujući sigurnost hardvera, umjetnu inteligenciju, kognitivne mreže i energetsku učinkovitost.

Na medijskom događaju Ericsson je naglasio da će njihovi napori doprinijeti globalnom istraživanju prema sljedećoj generaciji mrežne tehnologije. Bit će to jedan od niza centara i shema u koje je dobavljač uključen na nekoliko svojih glavnih tržišta.

Centar u Velikoj Britaniji zapošljavat će 20 predanih istraživača zajedno s doktorskim studentima koji će raditi zajedno s akademicima i industrijskim igračima na 6G projektima. Početni fokus bit će na umrežavanju i sigurnosti hardvera, prije nego što se krene na druga područja.

Izvor: Shutterstock

“Već postoje brojni globalni programi: Europa je već pokrenula brojne programe tipa 6G, SAD također tako da želimo to pokrenuti u Ujedinjenom Kraljevstvu,” rekla je Katherine Ainley iz Ericsson Velika Britanija i izvršna direktorica za Irsku.

Ericsson je istaknuo kako se nada da će postrojenje u Velikoj Britaniji biti dio širih napora u zemlji, s vladom koja radi na strategiji za sljedeću generaciju mobilne tehnologije. Dobavljač očekuje da će 6G postati dostupan u 2030-ima, uglavnom u skladu s procjenama industrije, iako neki ciljaju na agresivnije vremenske rokove.

Ericsson predviđa tehnologiju koja će podržati spajanje digitalnog i fizičkog svijeta, pružiti takozvanu neograničenu povezanost i ponuditi široke društvene koristi. Potencijalni slučajevi upotrebe uključuju multi-senzornu proširenu stvarnost, preciznu zdravstvenu skrb, pametnu poljoprivredu, kolaborativne robote i inteligentne autonomne sustave.

Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI