DVIJE IGRE SE IGRAJU

STUDENT ESPORTS TOURNAMENT: Studenti se bore za titulu najboljeg

Autor Krunoslav Ćosić

Završila je prva disciplina treće sezone esport turnira u organizaciji Good Game Globala

Izvor: Good game

Studenti se natječu igrajući video igre League of Legends (LOL) i Rocket League. Prva igra igrala se u prvom dijelu turnira dok je Rocket League sljedeća na redu.

U prvoj fazi Student Esports Tournamenta (SET-a) u napetim finalima S i A lige su pobjede ostvarili timovi Fakulteta Informatike u Puli (FIPU) i Filozofskog fakulteta u Zagrebu - Informacijski odsjek (FFZG IO).

Ove pobjede posebne su zato što je FFZG IO jedan od dva nova fakulteta na natjecanju dok je FIPU ove sezone po prvi puta u S ligi u kojoj je dominantno osigurao pobjedu nad timom studenata s FOIa, koji slove za titane studentskog LOLa. MPV-ove LOL discipline ove godine nagrađuje Mikronis, a nagrade su osvojili Ernest Dudaković zvani Laxi s FIPU-a te Ivan Horvat zvani Ivikus s Informacijskog odsjeka FFZG-a.

Ekipa Good Gamea na streamu je ugostila profesore i bivše studente fakulteta sudionika koji su istaknuli kako ljubav prema esportu studentima otvara mnoga vrata. O esportu i prilikama zaposlenja studenata govorili Darija Ćutić – TVZ esports koordinatorica, Nikola Fijan - bivši student FER-a i Junior Game Developer u Nanobitu, Mateo Ivančić - asistent Veleučilišta u Bjelovaru i SET koordinator te Adis Mustedanagić - bivši student FER-a i Engineering Manager u Superologyju.

Izvor: Good game

- Studenti kod nas imaju prilike odraditi jednomjesečnu ljetnu praksu na kojoj mogu naučiti kako razvijati mobilne igrice - rekao je Nikola iz Nanobita te ističe kako kroz program prakse studenti rade na istim projektima kao i novi programeri firme, a sve naravno pod budnim okom dodijeljenih mentora.

Mateo i Nikola istaknuli su kako preferiraju neke druge esport naslove osim LOL-a poput Dote2, a Mateo nam govori kako je interes studenata za esport natjecanjima velik. Nakon dolaska na Veleučilište u Bjelovaru (VUB) kao asistent Mateo je ubrzo shvatio veliki potencijal studenata VUB-a u esportu.
- Ekipa je bilo, no igrali su između sebe, na faksu. Kolega prof. Javor organizirao je natjecanja među studentima VUB-a na kojima se skupilo od 40 do 50 studenata koji su igrali LOL, Rocket League, Valorant i druge, no nikad na nekoj većoj razini recimo državnoj.

Izvor: Good game

Dodaje i kako nije očekivao ovako dobar rezultat VUB-a, koji je u prvoj disciplini zauzeo visoko treće mjesto ljestvice A lige. Osim LOL-a kojeg su smatrali slabijom disciplinom, nadaju se postići bolje rezultate u nadolazećem Rocket Leagueu, govori Mateo.

U zadnjem streamu LOL discipline izvučeni su parovi za sljedeću igru turnira, Rocket League. Rocket League je kombinacija nogometa i vožnje automobila, stoga zahtjeva posebne vještine kojima se razlikuje od ostalih igara SET-a.

Pobjedu među fakultetima zastupljenima u S ligi prošle je godine ponio FER, stoga slijedi vidjeti mogu li tu titulu i obraniti s obzirom na to da im se u ovoj sezoni pridružio tim FIPU-a koji je prošle sezone pobijedio u A ligi, a ovu je sezonu započeo samouvjereno zauzimajući prvo mjesto na tablici nakon LOL discipline.

Izvor: Good game

Rosteri ovosezonskih RL momčadi sugeriraju da je pred nama do sad najnapetije izdanje Rocket League natjecanje ikad. Streamovi počinju 15.11.2022. u 18 sati, a pratiti ih možete na službenim YouTube i Twitch kanalima SET-a.

Informacije o rasporedu možete vidjeti na službenom webu natjecanja dok sve ostale novosti ovog studentskog esport turnira možete vidjeti na SET-ovim Instagram i Twitter profilima. Dok čekate prvi stream, svakako pogledajte kompilaciju najboljih trenutaka League of Legends discipline!

Logitech Best Moments | League of Legends disciplina
Izvor: Youtube