VRT

UREDITE SVOJU MALU OAZU Pomoću zanimljivih aplikacija

Autor Dijana Kaćanski

Topla jesen s temperaturama iznad prosjeka jednostavno nas mami na razmišljanje o sadnji biljaka, imamo ideju

Izvor: Hongqi Zhang / Alamy / Alamy / Profimedia

Ukoliko ste i vi romantična pripadnica ljepšeg spola koja voli boravak u prirodi i posjedovanje svoje male oaze, a još se niste u tome okušale, vrijeme je za akciju.

Ako samo krenete kupiti sjeme, vreću zemlje, lončanice i pokušate od svega toga napraviti svoj mirni kutak na balkonu ili odlučite u svom vrtu napraviti dizajnerski i biljni zaokret pa krenete s nabavkom alata i ostalih potrepština, svakako će vam trebati hrpa dobrih savjeta.

Izvor: Google

Upravo će vam predložene aplikacije dati pametne ideje i savjete gdje i kada posaditi određenu biljku te tako pridonijeti vašem trudu i želji da stvorite svoj mali raj.

Aplikacija Planter - Garden Planner dat će vam pregršt savjeta za uređenje vrta i uzgajanje više od 50 vrsta voća i povrća te vas informirati o organizaciji vrtlarenja prilikom sadnje ili presađivanja.

U aplikaciji instaliranoj više od 100 tisuća puta dobit ćete brojne informacije o organskim i ne GMO sortama, na temelju relevantnih podataka potpuno automatizirano će se odrediti datum kada se kod vas pojavljuje mraz i kako planirati sadnju koja je idealna za vaš povrtnjak.

Izvor: Google

Pomoću aplikacije Garden Manager: Plant Alarm uštedite vrijeme, kupite sav potreban materijal i krenite u sadnju jer će vas različiti alarmi podsjetiti na zalijevanje biljaka, gnojenje i ostale bitne zadatke koje možete postaviti u alarm.

Uz to možete napraviti bilješke o svojim biljkama, fotografirati ih i pratiti rast te voditi korisni zapisnik uz aplikaciju skinutu više od 100 tisuća puta, a možete se i pohvaliti svojim uspjesima dijeljenjem dnevnika putem društvenih mreža.

Moon & Garden
Izvor: Google

Ukoliko želite uzgojiti organski vrt na biodinamički način za vas je aplikacija Moon & Garden s više od 500 tisuća štovateljica idealan. Ako volite organsko, bilo da ste amater ili iskusna vrtlarica pomoći će vam Mjesečev vrtni kalendar.

Ova aplikacija pomoću trenutne faze Mjeseca i aktualnog zodijačkog znaka kao i vremenske prognoze te podsjetnika za razne zadatke pomoći će vam da održite organski vrt.

Gardroid - Vegetable Garden
Izvor: Google

Još jedna aplikacija, Gardroid - Vegetable Garden podučit će vas u načinu uzgoja raznog povrća, dati vam brojne savjete o sadnji, dubini i udaljenosti redova pri sadnji te potrebnim razmacima i praćenju napretka povrća.

O svakoj biljci možete voditi dnevnik, dodati svoje bilješke, označiti omiljene primjerke i postaviti okvirni datum za berbu svake posebno, a sve to kroz aplikaciju instaliranu više od 100 tisuća puta.

Izvor: Google

A ukoliko uživate u pogledu na prekrasne vrtove, a nemate mogućnosti, vremena ili želje stvoriti svoju oazu, instalirajte aplikaciju Garden Photo Frames i birajte lijepo uređene vrtove koji će poslužiti kao okvir za vaše fotografije.

Cijela jedna vojska s više od 5 milijuna obožavateljica odabralo je ovu aplikaciju kojom na jednostavan način sa snimljenom fotografijom i odabranim vrtnim fantazijama možete stvarati vlastite bajke.