SAMO ŠTO NIJE

ANDROID 13: Nadogradnja na Samsungove telefone stiže uskoro

Autor Smartlife

Samsung će uz ažuriranje na One UI 5 pustiti nadogradnju i za sljedeću verziju Androida

Izvor: Marko Čavić

Prije dva mjeseca Google je službeno najavio Android 13, sljedeću veliku nadogradnju operativnih sustava pametnih telefona. I Samsung vrijedno radi na tome da svoje flagship uređaje nadogradi na najnoviji Android, a prema dostupnim informacijama među prvim uređajima će se naći i jedan Galaxy telefon srednje klase.

Južnokorejski gigant će One UI 5 korisničko sučelje, temeljeno na Android 13 operativnom sustavu, omogućiti za preuzimanje u listopadu 2022., a čini se da je kompanija spremna ispuniti obećanje jer iz Italije stižu izvještaji da su pojedini korisnici počeli dobivati OTA (over-the-air) nadogradnju.

Izvor: Youtube

One UI 5 novosti

Vlasnici Galaxy S22 Ultra telefona u Italiji su primili S908BXXU2BVJA verziju firmwarea "tešku" čak 2853,03 MB, u koju je također uključena sigurnosna zakrpa za listopad 2022. Detaljno možete saznati što sve donosi novo ažuriranje na stranici samnews24, ali ukoliko želite kraću verziju tu smo za vas. Ovo su novosti koje donosi One UI 5:

• Nove ikonice
• Novi iskačući prozor pri dolaznim pozivima i notifikacijama
• Novi način prilagođavanja uređaja (zaključani ekran, pozadine, novi izgled widgeta)
• Optimizacija produktivnosti (poboljšani multitasking, nova mogućnost izdvajanja i skeniranja teksta, optimizirani Samsung Dex i Samsung Notes)
• Optimiziran rutinski način rada
• Novi način spavanja
• Optimizacija privatnosti i sigurnosti

Izvor: Youtube

Naravno, ovo One UI 5 odnosno Android 13 ažuriranje nije ekskluzivno za Galaxy S22 Ultra uređaje već za cijelu Galaxy S22 seriju i službeno stiže korisnicima u Europi već u ponedjeljak, 24. listopada 2022.

Nažalost, vlasnici Galaxy S21, Galaxy Z Flip3 i Flip4 te Galaxy Z Fold3 i Fold4 uređaja će morati pričekati, ali dobra vijest je da to čekanje neće predugo čekati jer se očekuje da One UI 5 ažuriranje stigne na njihove uređaje prije kraja 2022. godine.