FREE INTERNET

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Internetske slobode u svijetu

Autor Davor Dakić

Je li slobodni internet mit? Mali broj zemalja svijeta može se smatrati slobodnima

Izvor: Dmitry Belyaev / Alamy / Alamy / Profimedia

Samo 18 zemalja u svijetu može se smatrati doista slobodnima kada je u pitanju internet. Ono što se nekad zamišljalo kao prostor za razmjenu informacija i njegovanje zajednice povezivanjem ljudi širom svijeta, u nekim se slučajevima pretvorilo u oruđe kontrole i cenzure.

Većina svjetske populacije mora živjeti s tek neznatno dostupnim internetom, pokazuju podaci koje je objavio Freedom House, a prenosi Statista. Kako izgleda karta svijeta što se tiče internetskih sloboda objavit ćemo sutra.

Do tada nemojte propustiti pogledati kako u video igri eFootball 2022 izgledaju nogometaši Ronaldo, Messi i ostale zvijezde. Nasmijat ćete se, ali mnogi su tužni radi toga. Porezna uprava je upravo za korisnike Androida (uskoro i za iOS) ponudila mobilnu aplikaciju mPorezna kroz koju se mogu obaviti različiti poslovi.

Ako imate određenih motoričkih problema ili slabo vidite (odnosno znate nekoga tko slabo vidi) onda obavezno pročitajte članak o dva Googleova alata uz koje će vaš smartphone postati još pristupačniji, a sve uz pomoć gesti vašeg lica.