3D svjetovi

OPEN 3D FOUNDATION: Oppo želi poboljšati mobilno igranje

Autor Igor Martić

Proizvođač pametnih telefona želi na svojim mobilnim uređajima unaprijediti igranje igara

Izvor: Ralf Liebhold / Alamy / Alamy / Profimedia

Open 3D Foundation (O3DF) je grupa koja promiče suradnju među grafičkim programerima kako bi unaprijedili segment. Oppo će, kao član O3DF-a pridonijeti razvoju i prilagodbi tehnologije 3D grafike za mobilne uređaje te poboljšati performanse radeći s drugim liderima u industriji.

Jedinica neprofitne Linux Foundation, O3DF, osnovana je 2021. kako bi udruživanjem programera podržala projekte otvorenog koda u 3D grafici, renderiranju i razvoju igara, prenosi Mobile World Live.

Vodeći projekt O3DF-a je Open 3D Engine, međuplatformski motor otvorenog koda koji može pokretati "3D svjetove kinematografske kvalitete" i vrhunske igre koje imaju poznatog izdavača i velike proračune.

Izvor: Open 3D Foundation

O3DF uključuje više od 25 "vodećih tehnoloških tvrtki", poput Amazon Web Services, Intel i Microsoft, a Oppo će aktivno sudjelovati u odboru zaklade, tehničkom savjetodavnom odboru i pridružiti se radnoj skupini usmjerenoj na uređaje.

Hansen Hong, Oppov direktor planiranja softverske tehnologije, vjeruje da je 3D grafika postala "esencijalni element modernog društva", s aplikacijama koje uključuju vizualne efekte, igre, medicinske slike i sadržaje sljedeće generacije poput metaverzuma.

Zajedno s radnom grupom za mobilne uređaje Oppo će donijeti glatkija i korisnija iskustva mobilnog razvoja uz generiranje učinkovitijih, ali realističnijih aplikacija za renderiranje za mobilne korisnike.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI