VMware edge

VEĆA AUTOMATIZACIJA I PERFORMANSE: VMware, Power Muticloud i edge rješenja

Autor Krunoslav Ćosić

Dell Technologies je predstavio najnovija infrastrukturna rješenja

Izvor: Dell Technologies

Rješenja su izrađena u suradnji s VMwareom. Glavni je cilj pružiti veću automatizaciju i performanse za organizacije koje implementiraju multicloud i edge strategije. Najnoviji Dell VxRail povećava performanse aplikacija i umrežavanja s prvim u industriji zajednički projektiranim HCI rješenjima za podršku jedinicama za obradu podataka (DPU).

Novi modeli proširuju VMware edge kapacitete s najnovijim sustavima dosad. Nadalje, Dell APEX sada podržava VMware Tanzu Kuberneted Grid uslugu za poboljšanje produktivnosti programera, a nove compute-only opcije podržavaju veće radno opterećenje s višom razinom učinkovitosti pri skaliranju edge infrastrukture.

AutoML

Dell Validated Design for AI sada podržava AutoML, što pojednostavljuje i ubrzava organizacijama stvaranje i implementaciju aplikacija koje pokreće umjetna inteligencija s automatiziranim procesom strojnog učenja.

Podatci vezani uz poslovanje i aplikacija nastavljaju svoj rast upotrebe u multicloud okruženjima koja se sastoje od edge lokacija, javnih cloudova te lokalnog IT-a. Mnoge organizacije već su zbog toga usvojile multicloud pristup, a istraživanja pokazuju kako će broj aplikacija koje djeluju na edge lokacijma porasti za čak 800% do 2024. godine.

Izvor: Dell Technologies

Novi VxRail sustavi

Snažnije performanse sustava: u zajedničkoj suradnji s VMwareom te njegovom inicijativom Project Monterey, VxRail sustavi sada podržavaju najnoviji VMware vSphere 8 softver koji je arhitektonski redizajniran za rad na DPU-ovima. Korisnici mogu poboljšati performanse aplikacijske i mrežne infrastrukture te poboljšati TCO migracijom ovih servisa sa sistemskog procesora na DPU.

Izvor: Dell Technologies

Podrška za zahtjevna opterećenja: odabrani VxRail sustavi sada podržavaju najnoviju vSAN Enterprise Storage arhitekturu (ESA) VMWarea. S poboljšanjem performansi do čak 4 puta, korisnici mogu efikasnije upravljati zahtjevnim kritičnim aplikacijama.

Najmanji edge sustavi: VxRail robusni modularni čvorovi pružaju visoke performanse i skalabilnost u najmanjem obliku sustava do sada. Modularni čvorovi idealni su za slučajeve edge upotrebe, uključujući zdravstvo, energetiku i komunalne usluge, kao i digitalne gradove radi ugrađenih hardverskih komponenti VxRaila koje omogućuju implementaciju na lokacijama s visokom latencijom i niskom propusnošću.