LEGENDARNA IGRA

SVI GA SE SJEĆAMO: Pac-Man World is Back

Autor Igor Martić

Pac-Man je debitirao kao arkadna igra 1980. godine

Izvor: xbox

Početkom ove godine igrači su isprobali više Pac klasika iz Pac-Man Museum+. Time su obožavatelji jasno dali do znanja da postoji jedan poseban Pac-Man klasik kojeg žele vidjeti sljedećeg – Pac-Man World Re-Pac. Od sada je dostupan!

Izvorno objavljen 1999. Pac-Man World: 20th Anniversary bila je Pac-Manova prva 3D platformska avantura, koristeći razne jedinstvene sposobnosti u misiji spašavanja svoje otete obitelji od podlog Pac-varalice, Toc-Mana i Duhova! Pac-Man World Re-Pac donosi svježi sloj boje trenutne generacije u Pac-Manovu atletsku potragu, u čemu će uživati i postojeći i novi fanovi.

PAC-MAN WORLD Re-PAC: Launch Trailer
Izvor: Youtube

Prenosimo dio razgovora s producentom igre kako biste saznali nešto više o tome što je bilo potrebno da se Pac-Man World Re-Pac prenese na Xbox. Yuji Yoshii iz Bandai Namco Entertainmenta producent je igre Pac-Man World Re-Pac i tamo vodi cijeli proizvodni proces, od planiranja do završetka. Uključen je u produkciju serije Pac-Man od Pac-Man Museum+.

Pac-Man World Re-Pac slavi Pac-Manovo naslijeđe remakingom dugo tražene omiljene igre obožavatelja. Koji su elementi iz izvornog Pac-Man svijeta nadahnuli tim za igru kada su prvi put pristupili radu na Re-Pacu?

„Pac-Man World objavljen je povodom proslave 20. obljetnice Pac-Mana i prvi je 3D akcijski platformer u seriji. U originalnom (2D labirintu) Pac-Manu njegov cilj je bio pobjeći od duhova i jesti točkice, ali u 3D okruženju Pac-Man svijeta Pac-Man može slobodno trčati uokolo u 3D prostoru, s tehnikama kao što su Jumping, Butt Bounce i Rev Roll. Namjerili smo oživjeti ovu Pac-Man akciju s modernom grafikom i tehnologijom“, kaže Yuji Yoshii.

Izvor: xbox

Počeli su razvijati ovaj naslov 2020., a igra je u produkciji oko dvije godine. Tim je više puta raspravljao o gotovoj slici remakea tijekom faze planiranja tako da je razvoj tekao relativno glatko. Prošle su 23 godine od izlaska originalne verzije, ali su bili svjesni zahtjeva obožavatelja za povratkom Pac-Man Worlda nakon toliko godina.

Za mnoge obožavatelje koji nisu upoznati s procesom razvoja igre prvi koraci kada je u pitanju remastering omiljene igre su razmatranja mogu li pružiti originalno iskustvo igre koje neće iznevjeriti njihova očekivanja. Istovremeno, igranje koje igrači zahtijevaju mijenja se s vremenom. Potrebno je razmotriti ne samo može li se ponovno stvoriti original već i može li se ažurirati igru na način koji je u skladu s vremenom.

U Re-Pacu Pac-Man i duhovi življi su nego ikad. Grafička ažuriranja bila su jedna od glavnih tema Re-Paca. Napravili su prilagodbe kako bi stvorili moderniji dizajn Pac-Mana zadržavajući stil stripa koji ima Pac-Man svemir. Također, pažljivim prikazom prirodnih objekata i zgrada u svakoj fazi s novim izgledom uspjeli su živopisno oživjeti Otok duhova.

Izvor: xbox

U Pac-Man World Re-Pac, u usporedbi s originalom, neprijatelji se kreću malo drugačije, postoje poboljšanja korisničkog sučelja, a igrač razinama može pristupiti na nov način zahvaljujući proširenom vidnom polju.

Uz poboljšanu grafiku mnoga su poboljšanja u igri Re-Pac. Napravili su detaljne prilagodbe za faze u kojima bi se igrači u originalu izgubili, za radnje koje je bilo teško kontrolirati te za neprijatelje i trikove koje je bilo teško razumjeti.

Postoje i zabavna, skrivena "uskršnja jaja" te druge stvari koje je lako propustiti u igri na koje bi igrači trebali pripaziti dok igraju Otok duhova. Sve faze (osim "Buccaneer Beach" i faze borbe za šefove svakog područja) imaju šest slova "P", "A", "C", "M", "A" i "N" koja su skrivena u njima. Ako ih sve skupite, možete izazvati posebnu bonus fazu pa ih pokušajte pronaći!

Izvor: xbox

Pac-Man je globalna ikona više od 40 godina. Zašto Pac-Man zanima toliko ljudi? „Pac-Man je debitirao kao arkadna igra 1980. godine i u njoj se uživa diljem svijeta više od 40 godina. Mislim da je to zato što je Pac-Man jednostavna igra koju svatko može igrati, a ljupki oblik i pokreti žutog Pac-Mana okruglog tijela koji željno guta sve osvojili su srca mnogih ljudi. Mislim da je ovaj "Pac-Man-ness" vrlo važan za franšizu“, zaključuje Yuji Yoshii na Xbox blogu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI