I KORISNI SU

STIŽE IH UKUPNO 35: Ovo je 5 značajki novih Android widgeta

Autor Davor Dakić

Google najavljuje nove widgete uz koje ćete bolje organizirati svoj početni ekran

Izvor: Google

Widgeti su jednostavan način za personalizaciju bilo kojeg početnog zaslona kako biste odmah imali informacije koje su vam najvažnije - vašu pristiglu poštu, vremensku prognozu, popis obaveza ili čak fotografiju vašeg psa.

S nadolazećim lansiranjem prometnog widgeta za Google Maps čak 35 Google widgeta bit će dostupno na Androidu. Ističemo pet zanimljivih widgeta kako biste mogli bolje organizirati i personalizirati svoje početne zaslone.

Provjerite lokalni promet jednim dodirom

Bilo da putujete na posao ili idete do prijatelja predviđanja prometa preko Google Karata u stvarnom vremenu mogu vam pomoći da jednostavno planirate svoju rutu. A s novim widgetom za promet u blizini, koji će biti dostupan u nadolazećim tjednima, vidjet ćete te podatke za svoju trenutačnu lokaciju izravno s početnog zaslona Androida.

Izvor: Google

Dakle, ako se spremate napustiti dom, posao ili školu na prvi pogled točno ćete znati kakav bi mogao biti lokalni promet. A budući da se Android widgeti mogu dodirnuti, možete povećavati i smanjivati prikaz bez otvaranja aplikacije Google Maps.

Dodirnite za trenutno arhiviranje e-pošte

Gmail widget jednostavan je način organiziranja pristigle pošte. Samo dodirnite za arhiviranje e-pošte kada stigne u vašu pristiglu poštu, bez potrebe za otvaranjem aplikacije Gmail.

Izvor: Google

Pomičite se po svom popisu obaveza

Mnogi od vas vole popis obveza koji se može skrolati (pomicati) u widgetu Keep. To je jednostavan način da pratite svoje zadatke za dan, a nema ništa tako zadovoljavajuće kao prekrižiti ih kada završite - osim možda pomicanja natrag prema gore da vidite sve što ste postigli.

Izvor: Google

Prelistajte svoje omiljene prijevode

Značajka skrolanja widgeta Google Translate također vam može pomoći da ostanete organizirani. Ako trebate držati određene fraze pri ruci dok putujete ili razgovarate s prijateljima i obitelji, možete ih postaviti tako da se uvijek pojavljuju na vašem početnom zaslonu. Samo označite svoje omiljene prijevode zvjezdicom u aplikaciji i vidjet ćete ih izravno na widgetu.

Izvor: Google

Promijenite veličinu widgeta

Kako bi odgovarao vašim potrebama Android widgetu je lako promijeniti veličinu, pa čak i oblik, kako bi očistili svoj početni zaslon. Pri čemu korisne značajke ostaju netaknute. Na primjer, ako smanjite widget Drive on će se pretvoriti u alatnu traku tako da i dalje možete brzo tražiti svoje datoteke.

Izvor: Google

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI