SVE JE BRŽE

5G JE DOSTUPAN SVIMA: I za pretplatnike i za korisnike na bonove

Autor Krunoslav Ćosić

A1 Hrvatska je svim svojim korisnicima omogućila korištenje najbrže mobilne mreže

Izvor: Krunoslav Ćosić

Prvi operator u Hrvatskoj koji je svim svojim korisnicima omogućio korištenje 5G mreže je A1 Hrvatska. Bez dodatne naknade mreža pete generacije dostupna je i pretplatnicima, bez obzira na tarifu, ali i korisnicima A1 mreže na bonove (prepaid).

Istovremeno, i korisnici usluge Tomato od danas 19. svibnja 2022. mogu na svojem pametnom telefonu koristiti sve benefite brze 5G mreže, ukoliko koriste 5G smartphone i ukoliko im je 5G signal dostupan.

Iz A1 Hrvatska ističu da je njihova 5G mreža dostupna u svim županijskim središtima, što će dodatno pojačati mobilne kapacitete na ljetnim turističkim lokacijama s posebnim naglaskom na nautički turizam.

Izvor: A1 Hrvatska

Još prošlog ljeta osigurano je 5G pokrivanje na najopterećenijim ljetnim destinacijama, a ove je godine prošireno na: Medulin, Novalju, Krk, Opatiju, Crikvenicu, Fažanu, Barbarigu, Brijune, Malinsku, Jelsu, Vir, Orebić, Supetar, Postire, Bol, Tisno, Murter, Nin, Korčula i Hvar.

U planiranju i modernizaciji mobilne mreže A1 Hrvatska primjenjuje napredne 5G funkcionalnosti kao što su beamforming, massive MIMO i extended range za još bolje pokrivanje signalom i zadovoljstvo korisnika. Jedini su operator u Hrvatskoj koji za 5G koristi dva frekvencijska područja - na 700 MHz i 3700 MHz.

5G je dostupan i A1 korisnicima kućnog interneta pa tako korisnici dobivaju kvalitetan širokopojasni pristup čime se daje obol razvoju modernog turizma kao i područja bez adekvatne fiksne infrastrukture.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI