IDEMO NA PUTOVANJE

PS4 I PS5: Prvi detalji putovanja na Crveni planet

Autor Davor Dakić

Stiže novi naslov, a ovo su rani detalji kinematografske avanturističke igre Deliver Us Mars

Izvor: Playstation

Deliver Us Mars uskoro će biti dostupna za gaming konzole PlayStation 4 i PlayStation 5. Proteklih nekoliko godina tim u Keokenu tiho je ručno izrađivao video igru Deliver Us Mars kako bi spojio veličinu znanstveno-fantastičnog epa o spašavanju svijeta s osobnom pričom i iskrenim motivacijama.

U našoj vlastitoj stvarnosti čovječanstvo se suočava s ogromnim izazovima suočenih s klimatskim promjenama. Kao što su svemirske agencije (i neki bogati pojedinci) dobro i istinski okrenuli pogled na Mars, tako je napravila i ekipa koja stoji iza igre Deliver Us Mars.

Radnja je smještena deset godina nakon misije Fortuna u Deliver Us The Moon, a čovječanstvo je bliže nego ikada izumiranju. Kao dio posade Zephyra, cilj vašeg protagonista je dohvatiti tri ukradena kolonijalna broda s Crvenog planeta kako bi se osigurao daljnji opstanak ljudske rase na Zemlji. Igrači će istraživati Mars dok otkrivaju podrijetlo tajanstvenog signala za pomoć koji je doveo posadu tamo.

Izvor: Playstation

Sljedeća razina pripovijedanja zahtijevala je prelazak dosadašnjih granica. Po prvi put je potpuno snimljena glumačka ekipu kako bi se poboljšalo emocionalni utjecaj priče. Igrači će dobiti novu i poboljšanu mehaniku igranja, uključujući cijeli sustav prelaska inspiriran PlayStation klasicima kao što su Tomb Raider i Uncharted. Povrh svega toga, u igri ćete dobiti uistinu vizualnu vjernost sljedeće generacije uz podršku sjena i refleksije u stvarnom vremenu na PS5.

Mars je sljedeća granica, to je neistražen svijet s neograničenim potencijalom pripovijedanja. Istražit ćete površinu Crvenog planeta kao nikada prije susrećući ne samo prašnjave ravnice koje su sinonim za naš pogled na Mars već i ledene kratere i kanjone dok razotkrivate misterij u srcu igre.

Mnogi žele biti astronauti. Nažalost, vjerojatno to nikada neće uspjeti. Umjesto toga dobro će doći igra s nadom da će inspirirati i druge da gledaju u zvijezde. Tko zna, možda će netko od vas što čitate ovaj tekst i sam jednom otputovati na Mars. Nadamo se da ćete uživati u svom prvom uvidu u razvoj Deliver Us Mars i prvom videu. Igra bi trebala stići u sljedećim mjesecima.

Deliver Us Mars - Journey to the Red Planet | PS5 & PS4 Games
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI