OMILJENA LUTKA

SLAVI 63. ROĐENDAN: Isprobajte ove dvije Barbie aplikacije

Autor Ivan Vukić

9. ožujka 1959. predstavljena je popularna lutka Barbie

Izvor: Mattel / Ferrari / Profimedia

Barbie je najpoznatija i najprodavanija lutka na svijetu, prvi put predstavljena na Američkom međunarodnom sajmu igračaka 9. ožujka 1959. Lutka koju proizvodi Mattel ima čak i pravo ime. Puno ime joj je Barbara Millicent Roberts.

Plastična lutka s likom odrasle žene visoka je 29 cm, a proizvodi se u tvrtki za proizvodnju igračaka u južnoj Kaliforniji. Ruth Handler, koja je sa svojim suprugom Elliotom suosnivačica tvrtke Mattel, bila je u to vrijeme na čelu tima koji je osmislio popularnu lutku u crno-bijelom kupaćem kostimu

Znate li da su Barbie i njezin dečko Ken bili zajedno 43 godine, a zatim je u vezi između jednog dod najpoznatijih američkih parova uslijedio prekid?

Barbina omiljena boja je pink (ružičasta), a lutka posebno voli kabriolete upravo u pink boji. Imala je do sada kombije, autobuse, motocikle, a jedan od njezinih favorita su i životinje – imala je do sada više od 30 kućnih ljubimaca.

Barbie Dreamhouse Adventures

U mobilnoj aplikaciji za Android te Apple iOS telefone možete stvoriti svoje vlastito iskustvo kao lutka Barbie, dizajnirati svaku sobu s prekrasnim tapetama i blistavim ukrasima, pridružiti joj se u kući iz snova te se zabavljati s aktivnostima: peči kolače, kuhati, plesati, šminkati se, dizajnirati, baviti modom ili se pridružiti na epskoj zabavi na bazenu.

Izađite i istražite Malibu s Barbienim ružičastim kabrioletom za još zabavnije aktivnosti. Osim toga, obucite Barbie i njezine prijatelje. Upoznajte njezine najbolje prijateljice: sportskog fanatika Barbie "Brooklyn" Roberts, talentiranu DJ-icu Daisy, ljubiteljicu znanosti Teresu, ambicioznu modnu dizajnericu Nikki te jednog i jedinog Kena.

Pripremite se za makeover! U Dreamhouseu postoji frizerski salon u kojem možete dizajnirati mnoštvo različitih frizura. Provedite dan u preobrazbi s Teresom i pogledajte sve cool dodatke koje možete dodati svom novom izgledu.

Plaža Malibu konačno je otvorena. Ronite, plivajte, pecite na roštilju, opustite se ili napravite dvorac od pijeska. Čak i štenci smiju na plažu. Surfajte na valovima Malibua sa sestrama Chelsea i Stacie i odlučite tko je ultimativni prvak u surfanju u nevjerojatnoj mini igrici. Također se možete opustiti na bazenu Dreamhousea dok Ken priređuje jednu od svojih legendarnih zabava na bazenu.

Barbie Magical Fashion

U Google Android i Apple iOS mobilnoj aplikaciji Budge Studiosa, Barbie Magical Fashion, možete se transformirati u princezu, sirenu, vilu, heroja ili sve četiri kombinacije. Dizajnirajte lijepu odjeću, oblikujte kosu i dodajte svjetlucave dodatke i šareni make-up. Započnite svoje čarobno putovanje jer sve je moguće kada sanjate s Barbie.

Barbie Magical Fashion donosi sljedeće značajke:
• Dizajnirajte razne frizure i dodajte pramenove boje kosi
• Nanesite lijep make-up iz bajke kako biste upotpunili svoj čarobni izgled
• Ukrasite tijaru svjetlucavim draguljima i stvorite svjetlucavu ogrlicu
• Prilagodite princezinu haljinu i cipele
• Dodajte rep sirene, vilinska krila ili dodatke za heroje – možete stvoriti i jednoroge
• Usput otkrijte čarobne poklon kutije za zabavna iznenađenja
• Sačuvajte svoj očaravajući izgled.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI