Olympics

PRATITE IH PREKO APLIKACIJE Zimske olimpijske igre u Pekingu

Autor Krunoslav Ćosić

Od 4. do 20. veljače 2022. u glavnom kineskom gradu održavaju se Olimpijske igre

Izvor: olympics.com

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara Peking 2022 počinje spektakularnom sekvencom 'Početak proljeća' na Nacionalnom stadionu Ptičje gnijezdo. Poklapa se s obilježavanjem Kineske nove godine odnosno proljetnog festivala koji ove godine pada na 1. veljače dok je početak proljeća u Kini 4.

Igre će se održavati u Pekingu, Yanqingu i Zhangjiakouu, nastupit će 2900 sportašica i sportaša iz oko 90 država. ZOI Peking bit će najuravnoteženije Zimske olimpijske igre do sad jer će od ukupnog broja natjecatelja biti 55% muških predstavnika i 45% ženskih predstavnica.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Hrvatsku će u Kini predstavljati 11 sportašica i sportaša u četiri sporta: u alpskom skijanju nastupit će Filip Zubčić, Matej Vidović, Samuel Kolega, Leona Popović, Andrea Komšić i Zrinka Ljutić. U skijaškom trčanju nastupaju Vedrana Malec, Marko Skender i Tena Hadžić dok će u brzom klizanju na kratkim stazama nastupiti Valentina Aščić, a Lea Jugovac nastupa u snowboardu.

Izvor: Manan VATSYAYANA / AFP / Profimedia

Izvor: olympics.com

Uz prijenos na drugom programu Hrvatske televizije te preko aplikacije HRTi, Zimske olimpijske igre u Pekingu možete pratiti i preko svojeg pametnog telefona, kroz Android i iOS aplikaciju Olympics, a zatim slijede Paraolimpijske igre od 4. do 13. ožujka 2022. Aplikacija donosi raspored natjecanja, rezultate, a kroz Olympic FANZONE se i sami možete natjecati. Igrajte Olympic Fantasy, Olympic Trivia i odaberite svoje omiljene Olimpijske trenutke kako biste zaradili značke i napredovali na ploči lidera FANZONE.

Brojanja medalja vam donosi vijesti u stvarnom vremenu o tome tko je osvojio koje medalje tako da ste uvijek u potpunosti u tijeku. Aplikacija za Android je dostupna za telefone s minimalnom verzijom Android 5.0, veličine je 66 MB. Za Apple iOS aplikacija veličine 173 MB zahtijeva iOS 12 ili noviju verziju.

Izvor: Google Play Store

Izvor: olympics.com