POMOZITE POTREBITIMA

MINUTA DOBROTE Mobilna aplikacija Crvenog križa Zagreb

Autor Krunoslav Ćosić

Cilj aplikacije je unaprijediti humanitarne aktivnosti i olakšati prikupljanje humanitarne pomoći

Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb prvo je društvo Crvenog križa u Hrvatskoj koje je razvilo mobilnu aplikaciju kroz koju građani mogu pomoći socijalno ugroženim građanima i ranjivim skupinama.

Građani su u jeku velikih kriza koje su nas zadesile, od poplava, migrantske krize, pandemije, potresa do pojedinačnih tragedija pokazali veliko srce i spremnost da pomažu ljudima u nevolji.

U današnjem užurbanom načinu života većina ljudi teško pronalazi vrijeme koje bi uložili u služenje zajednici na dobrobit potrebitih, a okolnosti vezane uz pandemiju stvorile su dodatne izazove. Razvijanjem nove mobilne aplikacije doskočilo se upravo tome.

Izvor: App Store

Putem aplikacije Crveni križ Zagreb građani na jednostavan i brz način mogu sudjelovati u humanitarnim aktivnostima i iskazati svoju suosjećajnost i spremnost za pomoć. Kroz aplikaciju se mogu donirati i mali iznosi, što možda ne predstavlja mnogi, ali se zajedničkim doprinosom kroz veći broj malih donacija mogu napraviti velike i značajne stvari.

Velikodušnim i nesebičnim činom kao što je doniranje ne samo da pomažemo ljudima u potrebi već i sami postižemo veći osjećaj rasta, svrhe i osobnog zadovoljstva, a Crveni križ Zagreb uvijek je u pronalasku metoda kojima bi našim sugrađanima olakšali da na što kraći i brži način pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

Izvor: Google Play Store

Aplikacija Crveni križ Zagreb omogućuje jednokratne ili mjesečne uplate preko pametnih telefona s operativnim sustavima Android i iOS.

Svaka se pomoć računa, ističu iz Gradskog društva Crvenog križa Zagreb. Potrebna je samo minuta dobrote. Mnoge osobe iz javnog života prepoznale su i uključile se u istoimenu kampanju kroz koju se široj javnosti želi predstaviti aplikacija i potaknuti je na korištenje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI