NISU SVI SRETNI

NAJPRIJE U SAD-U Netflix povećava cijene za svoju uslugu 

Autor Smartlife

Razlog poskupljenja je zadržavanje visoke razine usluge

Izvor: Netflix

11 posto je Netflix povećao cijenu svoje streaming usluge u SAD-u, a za očekivati je da će cijena biti povećana i u drugim zemljama u kojima je Netflix dostupan.

Streaming servis povećao je cijene "kako bi zadržao visok nivo produkcije i kvalitetu serijskog i filmskog programa", službeno je objašnjenje povećanja cijene koje će uslijediti u Kanadi, a zatim najvjerojatnije i u Europi.

Tako je već bilo prethodno - prvo se podignu cijene u Americi, a onda uslijedi povećanje i u drugim dijelovima svijeta. Povećanje za sve tarife iznosi najmanje 11%.

Osnovna ponuda za jedan uređaj i standardnu kvalitetu videa sad će koštati 10 dolara. Omiljeni tarifni plan tj. račun za dva uređaja istovremeno i Full HD rezoluciju sada košta 15,5 dolara umjesto 14, a premium, odnosno najskuplji plan s 4K rezolucijom videa za više uređaja istovremeno od sada košta 20 umjesto 18 dolara mjesečno.

Netflix je u SAD-u posebno, ali i širom svijeta dobio nevjerojatnu konkurenciju. U našoj regiji su to HBO Go koji uskoro postaje HBO Max, Pickbox, Disney+, ruski START, Paramount+, Amazon Video i mnogi drugi. Netflix je, da stvar bude gora, ukinuo probni period od 30 dana u većem dijelu svijeta.

Nažalost, i ovog puta ulaganje u buduće projekte Netflixa ide preko džepova korisnika koji su na društvenim mrežama i na internetu osudili ovakav potez kompanije, a neki su čak najavili prekid pretplate.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI