SAVJETI

JEDNOSTAVNI I BRZI TRIKOVI Ogrebotine s ekrana i sami možete ukloniti

Autor Smartlife

4 kućna rješenja za skidanje ogrebotina sa zaslona

Izvor: Shutterstock

Pametni telefoni i drugi uređaji s ekranima osjetljivim na dodir pravi su magnet za ogrebotine pa će se prije ili kasnije, osim ukoliko ne koristite zaštitne folije, a mnogi ih ne koriste, one i pojaviti. S dubljim ogrebotinama morat ćete naučiti živjeti ili promijeniti ekran, ali one manje možete ukloniti na jedan od sljedećih načina.

Ipak prije svega vodite računa o mjerama predostrožnosti, naravno. Prvo isključite telefon i nemojte ga puniti dok se bavite saniranjem ogrebotina, a posebno dok koristite tekuća sredstva za poliranje i brisanje.

1. Pasta za zube

Istisnite malo paste za zube (veličine zrna graška) na mekanu, po mogućnosti mikrofiber krpu i nježnim, kružnim pokretima, bez previše pritiska, prelazite preko mjesta na kojem su se pojavile sitne ogrebotine. Ukoliko se ogrebotine vide i dalje ponovite postupak.

Izvor: Shutterstock

Nakon što završite s postupkom reparacije obrišite ekran vlažnom krpom i uklonite višak paste s drugih dijelova telefona kako se ne bi skorila i zadržala na njima. Savitljive ekrane ne pritišćite noktima i brišite ih isključivo tek vlažnom krpom; nikako drugačije.

2. Polir-pasta za uklanjanje automobilskih ogrebotina

Viđamo ih na TV prodaji i mogu se kupiti u bilo kojoj trgovini s auto kozmetikom. Nisu skupe, a lako se nanose (mekom krpom) na zaslon telefona, također kružnim pokretima i mogu značajno reducirati dubinu i broj ogrebotina.

3. Soda bikarbona

Pomiješajte sodu bikarbonu i vodu u sljedećem omjeru: dvije trećine sode bikarbone i jednu trećinu vode. Miješajte dok se ne formira gusta pasta. Mekom krpom zrno paste nanesite na ekran telefona i kružnim pokretima prelazite preko ogrebotina. Višak paste skinite vlažnom krpom i ispolirajte ekran.

4. Puder za bebe

Funkcionira na isti način kao i soda bikarbona, ali je nježniji. Nakon završetka postupka ostatke pudera samo odstranite sa fenom.

Izvor: Shutterstock