INSTAGRAM PRIČE

CAMERA TOOLS OPCIJA Savjeti za još bolje Instagram Storyje

Autor Smartlife

Naučite nekoliko sjajnih trikova za kameru i obradu slike

Izvor: Pexels

Kako bi Stories sadržaji bili još bolji kreatori trebaju iskoristiti Camera Tools opciju u okviru koje se može podešavati alate za kameru kako bi snimke bile u skladu s porukom koju želite prenijeti.

Korisnici širom svijeta su se već navikli na Instagram Stories (Priče), a mnogima je pregledavanje ovih sadržaja jedna od omiljenih dnevnih aktivnosti. Instagram Camera Tools su toolbar opcije koje iskaču svaki put kad korisnik uđe u sekciju za postavljanje Stories sadržaja – tu su različite funkcije koje omogućavaju postavljanje drugačijih tipova sadržaja.

Izbor uključuje Create mode, Boomerang, Layout, Hands-Free, Multi-Capture te Level, a preciznim podešavanjima svatko može doći do savršenog posta.

Kako bi se ušlo u Camera Tools neophodno je otvoriti Instagram te kliknuti na profilnu fotografiju u gornjem lijevom kutu i potom na kameru. S lijeve strane ekrana se zatim pojavljuje padajući meni, a da bi se vidio cijeli popis dovoljno je kliknuti na strelicu koja se nalazi na dnu liste.

How to Make Instagram Stories like a PRO!
Izvor: Youtube

Popis je obično smješten na lijevoj strani, a oni kojima to ne odgovara mogu ga preseliti na desnu stranu ekrana, ako odu u podešavanja (kružić u gornjem desnom kutu u okviru Instagram Story), pronađu „Camera Tools“ opciju, kliknu na bijeli kružić pored kojeg piše „Right Side“ i potom odaberu „Done“ u gornjem desnom kutu.