JOŠ PRAKTIČNIJE

I BEZ PRISTUPA INTERNETU Google Drive u offline načinu rada

Autor Smartlife

Promjena je najavljena na službenom Googleovom blogu

Izvor: Rafael Henrique/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Google želi svim korisnicima ponuditi više izbora tijekom rada s različitim vrstama dokumenata, a prvi dokumenti koji će biti dostupni bez mreže su PDF-ovi, Office dokumenti i slike (video za sada nije u planu).

Google Drive offline (Google Disk) je u testnoj fazi još od početka 2019. godine, ali će tek sada biti dostupan svim poslovnim i običnim korisnicima koji plaćaju ili ne plaćaju pretplatu na Drive tj. Google Cloud.

Kako bi se dokumenti pojavili i u načinu bez povezanosti na internet korisnik ih treba prethodno označiti za offline način rada, a zatim će biti preuzeti za pregledavanje i obradu. Nakon što se korisnik ponovo spoji na mrežu svi podaci i izmjene unesene u dokumentu dok je korišten način bez interneta bit će sačuvane i online dostupni automatski, a da bi se pristupilo offline načinu potrebno je instalirati Windows ili Mac Google Drive Desktop klijent.

Izvor: Maor Winetrob / Alamy / Alamy / Profimedia

Osim za obične korisnike, Google Drive offline način bit će dostupan i za korisnike sljedećih opcija koje se plaćaju:

• Google Workspace
• Cloud Identity Free
• Cloud Identity Premium
• G Suite Basic
• Business korisnici

Google korisnicima s osnovnim računom omogućuje 15 GB prostora za dokumente i multimediju u cloudu koji se dijele na sve usluge pa ćete morati voditi računa koje dokumente stavljate u offline način rada.

Opcija pristupa dokumentima bez interneta bit će dostupna svim spomenutim korisnicima odmah ili najkasnije do kraja rujna ove godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI