GOOGLE OTKRIVA

Google Tensor debitira na novom Pixelu 6 ove jeseni

Autor Ivan Vukić

Tensor je Googleov prvi prilagođeni SoC posebno izrađen za Pixel telefone

Izvor: Google

U 2016. godini Google je lansirao prvi Pixel pametni telefon. Cilj je bio ljudima dati korisniji, pametniji telefon. S godinama su uvedene značajke poput HDR+ i Night Sight koje su koristile umjetnu inteligenciju (AI) za stvaranje prekrasnih slika pomoću računalne fotografije.

Izvor: Google

Zatim su u sljedećim godinama primijenili moćne modele za prepoznavanje govora za izradu Rekordera koji može snimati, prepisivati i tražiti audioisječke, i to sve na uređaju.

U Googleu smatraju da je AI budućnost njihovog inovacijskog rada, ali problem je što su naišli na računalna ograničenja koja su ih spriječila da u potpunosti ispune svoju misiju. Krenuli su u izgradnju tehnološke platforme izgrađene za mobilne uređaje koja je omogućila da korisnicima Pixela predstave najinovativniju umjetnu inteligenciju i strojno učenje (ML).

Izvor: Google

Krenuli su s izradom vlastitog sustava na čipu (SoC) za napajanje Pixela 6. I sada, godinama kasnije, gotovo je stigao, a Tensor će napajati Pixel 6 i Pixel 6 Pro kasnije ove jeseni, kad pametni telefoni budu predstavljeni.

Od novog industrijskog dizajna koji kombinira estetiku u softveru i hardveru s Androidom 12 do novog Tensor SoC -a, sve u vezi s upotrebom Pixela bit će bolje, najavljuje Google svoja dva nova smartphonea koji će imati nove materijale (izvedba Pro dolazit će uz polirani aluminijski okvir i mat završni finiš.

Nadogradili su i sustav stražnjih kamera. Poboljšani senzori i objektivi sada su preveliki da bi se uklopili u tradicionalni kvadrat pa novi dizajn cijelom sustavu kamera daje novi dom s kamerom.

Izvor: Google

Google je najavio Google 12 i novi Material You dizajnerski jezik na Google I/O konferenciji. Pomiješat će znanost o bojama s višegodišnjim radom na dizajnu interakcija i inženjeringu. Ažuriranja korisničkog sučelja temeljena su na novom okviru za animaciju i dizajn kako bi sve radilo glatko na Tensor čipu.