NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

Proglašen je najbolji pametni telefon na Mobile World Congressu u Barceloni

Autor Krunoslav Ćosić

U izboru za najbolji pametni telefon u 2021. godini bili su uređaji brandova Samsung, Apple, OnePlus i Xiaomi

Izvor: MWC

Godišnje GLOMO nagrade priznaju hardver, softver i usluge koje širom svijeta potiču na inovativnost u industriji mobilnih uređaja. Ovo su modeli između kojih je žiri na MWC 2021 tražio najbolji pametni telefon i dodijelio mu GLOMO Awards:

Apple iPhone 12 Pro Max
OnePlus 9 Pro
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G
Xiaomi Mi 11 Ultra

Izvor: Samsung

Titulu je osvojio Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, a stručni žiri sastavljen od 16 članova odluku je obrazložio riječima:

„Android pametni telefon sa širokim rasponom značajki, zapanjujućim AMOLED zaslonom, najboljim kamerama u svojoj klasi te još mnogo toga, dostojan je pobjednik kategorije najboljih pametnih telefona 2021. godine“.

„Čast nam je što smo u takvoj natjecateljskoj kategoriji prepoznati tijekom ovogodišnje dodjele GLOMO. Potrebe korisnika koje su raznolike i dinamične mijenjaju se i nastavljaju rasti, stoga smo posvećeni razvoju uređaja koje korisnici širom svijeta vole. Samsung ima dugu i ponosnu povijest inovativnosti te smo ustrajni u isporučivanju uređaja koji udovoljavaju potrebama naših korisnika, sada i u budućnosti“, rekla je Stephanie Choi, voditeljica marketinga u segmentu poslovanja s mobilnim komunikacijama, Samsung Electronics.

Izvor: Vodafone

Nagrade su dodijeljene i u drugim kategorijama. U finalu za Najbolje povezan potrošački uređaj nagradu je osvojio Vodafone Smart Tech for Curve, the smart GPS tracker, a natjecali su se uređaji:

Huawei VR Glass
Nreal for Nreal Light
Samsung Electronics for Galaxy Buds Pro
Vodafone Smart Tech for Curve, the smart GPS tracker
ZTE for Cloud + AI based Home Camera

„Čestitamo svim pobjednicima i nominiranima za GSMA-ove GLOMO nagrade 2021. godine. S obzirom na izazovne okolnosti s kojima se suočavamo posljednjih 15 mjeseci, od velike je važnosti da se okupimo kako bismo prepoznali nevjerojatne inovacije i domišljatost koja oblikuje našu indurstiju, ali i pozitivno utječe na svijet oko nas“, zaključio je John Hoffman, izvršni direktor, GSMA Ltd.

Pogledajte sve finaliste i dobitnike nagrade GLOMO

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI