KAKAV USPJEH!

Još nisu niti stigli u Europu, a već su nevjerojatno uspješni

Autor Smartlife

Dugoočekivana Honor 50 serija iznenadila je nevjerojatnom popularnošću čim se počeka prodavati

Izvor: Honor

Nakon samo jedne minute kineski proizvođač pametnih telefona Honor (više nije u vlasništvu Huaweija) je od prodaje nove Honor 50 serije zaradio čak 77 milijuna USD. Prodaja je počela više nego uspješno, a korisnici su željni moćnih pametnih telefona, ali uz nešto niže cijene nego što ih nude premium brandovi.

Tri modela - Honor 50, Honor 50 Pro i Honor 50 SE prvo su se počeli prodavati na kineskom tržištu, a glavna stvar kod telefona je, uz moćan softver, ipak podrška za Googleove servise i pristup Google Play trgovini s aplikacijama. Znamo da unatrag tri godine Huawei i Honor nisu imali dopušten pristup.

Inspiracija za Honor 50 seriju dolazi iz Huawei P50 serije (nećemo aludirati na njihovu dosadašnju i buduću povezanost), a hardverske specifikacije su izuzetno primamljive. Honor 50 i Honor 50 Pro rade na Snapdragon 778G čipsetu dok Honor SE ima u sebi MediaTek Dimensity 900.

Kompletna Honor 50 serija radi na Android 11 operativnom sustavu koji je "prekriven" Magic UI 4.2 korisničkim sučeljem i imat će GMS (Google Mobile Services) podršku. Cijena osnovnog modela Honor 50 serije je oko 350 eura dok će Pro model biti nešto skuplji s cijenom od oko 480 eura. Najjeftiniji model će biti Honor 50 SE čija će cijena biti oko 310 eura.