PRVI NJIHOV

Ulefoneov prvi tablet uz bateriju kapaciteta 7680 mAh

Autor Krunoslav Ćosić

Ulefone se nakon dugo godina proizvodnje pametnih telefona i dodatne opreme odlučio na proizvodnju tableta

Izvor: Ulefone

Ulefone Tab A7 ima tanko kućište u koje su smjestili i utor za SIM kartice tako da uz Wi-Fi ovaj tablet radi i na 4G mobilnim mrežama. Istovremeno se može koristiti dvije nano SIM kartice te TF karticu kapaciteta do 128 GB. Operativni sustav je Android 11, pokreće ga osmojezgreni čipset, uz 4 GB radne i 64 GB interne memorije. Bit će to sasvim dovoljno za većinu korisnika.

Izvor: Ulefone

Izvor: Ulefone

Ekran od 10,1 inča omogućuje komotan i komforan prikaz multimedije, poslovnih aplikacija ili pak školskih predmeta koji se prate na daljinu. Rezolucija ekrana je 1920 x 1200 piksela, podržava način rada za čuvanje očiju (za djecu), a omogućuje i funkciju podijeljenog ekrana – na jednoj se strani nalazi jedna aplikacija, a na drugoj druga. Odlično ako istovremeno morate gledati video i pisati dojmove, ako pregledavate e-mail i čitate novosti…

Na stražnjoj se strani nalazi kamera od 13 meapiksela tako da ćete moći snimiti i neke situacije ako vam pri ruci nije pametni telefon. Za video pozive koristi se prednja kamera od 5 megapiksela.

Iako su tableti doživjeli svoj vrhunac prije nekoliko godina, a s dolaskom pametnih telefona dijagonale veće od 6 inča sve manje imaju smisla, u pandemiji su se ponovo počeli prodavati. Osim toga, uz 10,1 inča ekran lakše je i ugodnije gledanje filmova, naročito sa stereo zvukom koji ipak nemaju mnogi pametni telefoni.

Izvor: Ulefone

Izvor: Ulefone

Na tablet se može dodati tipkovnica tako da će mu se proširiti funkcionalnost te smanjiti potreba za korištenjem kompjutora ili prijenosnog računala. Istovremeno, lakše je i prenošenje tableta i tipkovnice.

Introducing the Ulefone's first Tablet - Ulefone Tab A7
Izvor: Youtube