BOLJI OD HDD-A

KAPACITET DO 8 TB: Samsungov SSD je najveći USB prijenosni disk

Autor Krunoslav Ćosić

Samsung predstavlja T5 EVO prijenosni SSD s velikom brzinom

Izvor: Samsung

Novi Samsungov prijenosni pogon nudi veće brzine, veću izdržljivost i veću pouzdanost od vanjskih tvrdih diskova (HDD-ova). Dolazi u kompaktnom obliku koji staje na dlan vaše ruke.

Najveći kapacitet diska je do 8 TB s do 3,8 puta većim brzinama prijenosa od vanjskih tvrdih diskova. T5 EVO je lagani i prijenosni Solid State Drive (SSD), uz najveći kapacitet trenutno dostupan na tržištu USB prijenosnih SSD diskova.

Pogon je savršen za svakoga tko želi prijeći s tvrdih diskova (HDD) na SSD. Zajedno sa svojim kapacitetom T5 EVO pruža solidne brzine u kompaktnom i izdržljivom dizajnu, što ga čini idealnim za one koji žele pohranjivati i pristupati datotekama, fotografijama, video zapisima itd.

Izvor: Samsung

T5 EVO pridružuje se nagrađivanom Samsungovom portfelju prijenosnih SSD diskova pružajući još jednu sjajnu opciju za pohranu velikog kapaciteta uz T7 Shield, za avanturiste koji traže ekstremnu izdržljivost, i T9, za profesionalnu upotrebu.

Temeljen na USB 3.2 Gen 1 T5 EVO može prenositi podatke do 3,8 puta brže od vanjskih tvrdih diskova, što vam dodatno olakšava prijenos velikih datoteka. “Svake se godine diljem svijeta snimi više od bilijun fotografija – s prosjekom od 2000 fotografija samo na pametnim telefonima”, otkriva Jose Hernandez, viši direktor marketinga memorijskih proizvoda u Samsungu.

Izvor: Samsung

Tradicionalno, vanjski HDD-ovi često imaju niske brzine prijenosa i veći su rizik od gubitka podataka zbog mehaničkih problema. Uz pomoć Samsung V-NAND flash tehnologije i elektroničkih dijelova T5 EVO pokazuje veće brzine pristupa datotekama, eliminira probleme s bukom i toplinom te omogućuje i uređivanje datoteka velikog kapaciteta izravno s uređaja.

T5 EVO dolazi u crnoj boji s titan sivim prstenom, što mu daje vrhunski i elegantan izgled koji prirodno nadopunjuje mnoge različite postavke i host uređaje. Može se pričvrstiti na bilo koju torbu ili komad prtljage zahvaljujući metalnom prstenu.

Izvor: Samsung

Nadalje, njegovo metalno tijelo i gumirana površina pružaju dodatnu zaštitu od padova tako da je vjerojatnije da će vaše datoteke preživjeti i nekoliko udaraca.

T5 EVO od 8 TB može pohraniti više od 2 milijuna fotografija od 3,5 megabajta (MB), 1,8 milijuna glazbenih datoteka od 4 MB ili 3500 videozapisa od 2 gigabajta (GB). Kada dođe vrijeme za prijenos datoteka s jednog uređaja na T5 EVO ili obrnuto pogon pruža sekvencijalne brzine čitanja i pisanja do 460 megabajta u sekundi (MB/s) i kontinuiranu izvedbu dvostruko bržu od konkurentskih prijenosnih SSD-ova koji se temelje na SATA-i.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI